SUBNOR: Drsko i sramno imenovanje Vukovića na čelo žirija

Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore pozvao parlamentarnu većinu da povuče odluku o imenovanju Žirija za dodjelu najznačajnije državne nagrade

5301 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)

Imenovanje Bećira Vukovića za predsjednika Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade provokacija je i uvreda ravna skrnavljenju i rušenju spomenika herojima Narodnooslobodilačke borbe, saopšteno je iz Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) i antifašista Crne Gore.

Kazali su da se radi o osobi "bez ugleda, zvanja i znanja i deklarisanom četniku, protivnikom svega crnogorskog", te autorom pjesme o “teroristi i diktatoru Titu”.

Skupštinski Administrativni odbor juče je utvrdio Predlog odluke o imenovanju predsjednika i šest članova Žirija. Odbor je predložio Skupštini da imenuje Bećira Vukovića za predsjednika, a za članove Dragana Koprivicu, Isidoru Damjanović, Miletu Marka Ivanović, Milenu Burić, Gorana Batrićevića i Miomira Vojinovića.

"Od nove vlasti drsko i sramno. (Ne) čudi ćutanje Demokrata i URE. Sada je mnogima jasno za koga su i za kakve promjene glasali. Odluka o novom Žiriju je 'uzorak' kuda 'reformatori' vode Crnu Goru. Ipak, prevarili su se. Crna Gora nikad nije bila niti će biti Ravna Gora. Ostaće svoja i naša. Već, sasvim izvjesni, prijevremeni izbori će to pokazati. Zato, pozivamo parlamentarnu većinu da najhitnije opozove odluku o imenovanju Žirija za dodjelu najznačajnije državne nagrade i izbjegne skandal, bruku i naše, i ne samo naše, reagovanje sa dalekosežnim posljedicama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: