Načelnik Generalštaba VCG na konferenciji u Sarajevu

Konferenciji osim načelnika generalštabova zemalja Balkan, učestvuju i njihove kolege Hrvatske i Slovenije i kao gosti predsjedavajući NATO Vojnog komiteta, predstavnici Združene komanda NATO snaga u Napulju i Vojnog komiteta EU

3722 pregleda 0 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa konferencije, Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), brigadni general Milutin Đurović, učestvuje na 14. konferenciji načelnika generalštabova zemalja Balkana (BCHOD) u Sarajevu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Načelnici generalštabova zemalja Balkana (BCHOD) dogovorili su formiranje tima za sajber menadžment u okviru Radne podgrupe za asimetrične prijetnje.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je, da su načelnici generalštabova na konferenciji u Sarajevu, potvrdili opredijeljenost za jačanje i pronalaženje novih mehanizama saradnje oružanih snaga regiona.

Dodaje da su se učesnici Konferencije saglasili da će dalji fokus biti na razvoju projekata i aktivnosti od zajedničkog interesa za Balkan i da će nastaviti da promovišu stabilnost, saradnju, povjerenje i prosperitet.

Konferenciji osim načelnika generalštabova zemalja Balkan, učestvuju i njihove kolege Hrvatske i Slovenije i kao gosti predsjedavajući NATO Vojnog komiteta, predstavnici Združene komanda NATO snaga u Napulju i Vojnog komiteta EU.

Bonus video: