Novinarka "Vijesti" nagrađena za najbolju priču u oblasti zelene ekonomije

Konkurs je objavljen u okviru projekta Umrežavanje i zagovaranje za zelenu ekonomiju (NAGE), koji se realizuje od aprila 2018. godine uz finansijsku podršku Evropske unije, a u partnerstvu 7 organizacija sa Balkana i EU

17599 pregleda 650 reakcija 6 komentar(a)
Mandić, Foto: Facebook
Mandić, Foto: Facebook

Novinarka "Vijesti" Svetlana Mandić pobijedila je na konkursu za novinarsku priču o najboljoj praksi u oblasti zelene ekonomije sa pričom "Miris mora, grahovska arija i zdrava hrana"

Novinarska priča je trebalo da se fokusira na koncept zelene ekonomije, da obradi i predstavi primjer dobre prakse u oblasti "zelenog" biznisa u Crnoj Gori.

Na konkrus je pristiglo šest autorskih tekstova, nakon čega je tročlana komisija, u čijem sastavu su bila dva novinara i stručnjak za zelenu ekonomiju, pristupila ocjenjivanju tekstova prema unaprijed postavljenim kriterijumima i odabrala najbolji.

Konkurs je objavljen u okviru projekta Umrežavanje i zagovaranje za zelenu ekonomiju (NAGE), koji se realizuje od aprila 2018. godine uz finansijsku podršku Evropske unije, a u partnerstvu 7 organizacija sa Balkana i EU.

Opšti cilj projekta je pružanje podrške za unapređenje uticaja Balkanske mreže za ruralni razvoj i njenih članica na politike i donošenje odluka uključivanjem u poljoprivredni i ruralni program i procese reforme politika za uvođenje koncepta zelene ekonomije.

Bonus video: