Bratić i Gudeljević: CG i BiH da pripreme i potpišu sporazum kojim bi se regulisala mobilnost mladih

Razmotrena su pitanja dosadašnje saradnje između dvije zemlje, u oblastima iz nadležnosti ministarstava

3930 pregleda 2 komentar(a)
Gudeljević i Bratić, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Gudeljević i Bratić, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Crna Gora i Bosna i Hercegovina (BiH) trebale bi da pripreme i potpišu sporazum kojim bi se regulisala pitanja mobilnosti mladih, saopšteno je tokom susreta ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić i ministarke civilnih poslova BiH Ankice Gudeljević.

Tokom susreta na marginama ministarskog SEECP sastanka u Turskoj, razmotrena su pitanja dosadašnje saradnje između dvije zemlje, u oblastima iz nadležnosti ministarstava.

“Zaključeno je da postoji prostor za njihovo unapređivanje i da bi u tom pravcu trebalo razmijeniti posjete na ministarskom nivou”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Sagovornice su se, kako je saopšteno, usaglasile da bi u ovom momentu, u svijetlu unapređenja programa iz sfere mobilnosti mladih, trebalo pripremiti i potpisati sporazum kojim bi se ta pitanja regulisala.

Navodi se da su razmijenjena dosadašnja iskustva vezana za projekat SEEIIST.

Bratić je predstavila mogućnosti Crne Gore za ponudu eventualne lokacije za izgradnju Centra izvrsnosti, a u skladu sa zahtjevima projekta.

Gudeljević se, kako je saopšteno, saglasila da je taj projekat jedno od polja mogućeg zajedničkog interesovanja, i da bi dvije države u budućnosti mogle uže sarađivati.

“Bratić je upoznala Gudeljević da je Crna Gora već imenovala nove koordinatore tog projekta, koji će, u narednom periodu, nastojati da intenziviraju ovu značajnu inicijativu”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: