Taksiste uveli u red, na redu sidrenje

Komnenović je najavio i potpisivanje sporazuma sa JP za upravljanje morskim dobrom na osnovu kojeg bi Opština Tivat gazdovala pristaništem Pine.

7671 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Opština Tivat uvela je red u način pružanja usluge taksi prevoza na aerodromu Tivat, a slijedi i uvođenje reda u načinu na koji se sidre brodovi u većem dijelu akvatorijuma Tivatskog zaliva.

To je rečeno juče na drugom po redu sastanku Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone.

“Sada imamo uređen sistem na aerodromu, koji će nadamo se funkcionisati i taksisti neće biti u prilici da presreću goste, već će na dolaznom terminalu raditi punkt sa kojeg će ova usluga biti koordinisana.Tu su i druge oblasti koje moramo urediti, poput nekontrolisanog i neuređenog sidrenja jahti u zalivu“, rekao je predsjednik Opštine Željko Komnenović.

Sa približavanjem špica sezone, Tivatski zaliv sve više postaje veliko sidrište jer dvadesetak manjih ili velikih superjahti kakva je 140-metarska “Ocean Victory“, danima besplatno usidrena stoji u dijelu zaliva između Pina, Porto Montenegra i ostrva Sveti Marko. Zasjedanju Koordinacionog tijela je na poziv predsjednika Opštine stoga prisustvovao Željko Lompar, inspektor sigurnosti pomorske plovidbe, a dogovoren je radni sastanak kako bi se definisali dalji koraci ka nadležnim institucijama u regulisanju te oblasti.

Komnenović je najavio i potpisivanje sporazuma sa JP za upravljanje morskim dobrom na osnovu kojeg bi Opština Tivat gazdovala pristaništem Pine.

Prema riječima direktorice Doma zdravlja Danice Stevović epidemiološka situacija u Tivtu je zadovoljavajuća. Ustanovljena je email adresa na koju mogu pisati turisti koji borave u Tivtu, a kojima je rezultat PCR testa neophodan za povratak u matičnu zemlju.

Koordinatorka Uprave za inspekcijske poslove za Tivat i Kotor Višnja Orban najavla je da će inspekcijski nadzor u Tivtu biti pojačan od 10. jula, kada će osim domicilnih biti angažovani i inspektori iz drugih opština.

Bonus video: