Pavlović novi načelnik Centra za kardiologiju KCCG

Rabrenović je ostavku navodno podnio samo dva radna dana prije nego što bi, po sili zakona, pošao u penziju

19426 pregleda 5 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković

Novi načelnik Centra za kardiologiju Klinike za bolesti srca u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) biće doktor Nikola Pavlović.

To je u izjavi za "Vijesti" potvrdio medicinski direktor ustanove Zoran Terzić.

Prema nezvaničnim informacijama, prethodni načelnik Centra za kardiologiju Klinike za bolesti srca dr Miroslav Rabrenović podnio je ostavku.

To je navodno učinio samo dva radna dana prije nego što bi, po sili zakona, pošao u penziju.

Ostavci su, tvrde izvori "Vijesti" iz KCCG, prethodile prozivke kolega da Rabrenović navodno nije rješavao problem lista čekanja niti je na pravi način organizovao proces hitnih i redovih koronarografija.

On je, prema informacijama "Vijesti", u obrazloženju napuštanja funkcije naveo da to čini zbog "očiglednog međusobnog nerazumijevanja organizacije rada u Centru za kardiologuju, a u cilju poboljšanja iste".

Iz KCCG je potvrđeno "Vijestima" da je ranije tog dana u Centru dijagnostifikovano sedam pozitivnih slučajeva na koronavirus među hospitalizovanim pacijentima.

Četiri su, kako kažu iz KCCG, smještena u kovid centar te ustanove, dva pacijenta su otpuštena u dobrom stanju bez simptoma, a jedan je u lokalnoj bolnici radi kardiološkog praćenja.

"Ni ta tri ni ostala četiri pacijenta nemaju simptome koronavirusa, svi su dobrog zdravstvenog stanja, nemaju temperaturu i pod budnom su pažnjom nadležnih ljekara, kao i epidemiologa. Infekcija je otkrivena zahvaljujući preventivnim duplim testiranjima na korona virus koje se vrše u KCCG i po prijemu i uoči operacije. U Centru za kardiologu je sada smješteno 38 pacijenata. Svi su testirani i među njima nema pozitivnih na koronavirus", precizirao je Terzić.

Bonus video: