Osoblje DZ Podgorica vakcinisalo više od 400 kineskih državljana

“Komunikacija između kineske ambasade i crnogorske strane ostaje odlična i crnogorsko medicinsko osoblje pokazalo je ljubaznost i profesionalnost, što je istinski pokazatelj prijateljskih odnosa, i doprinosi saradnji između Kine i Crne Gore", kazao je ambasador

12276 pregleda 1 komentar(a)
Jokić i Đin, Foto: Ambasada Kine u CG
Jokić i Đin, Foto: Ambasada Kine u CG

Medicinsko osoblje Doma zdravlja Podgorica (DZPG) vakcinisalo je više od 400 kineskih državljana koji žive u Crnoj Gori, kazao je ambasador Kine Liu Đin tokom sastanka sa vršiocem dužnosti direktora te zdravstvene ustanove, Danilom Jokićem.

Iz Kineske ambasade naveli su da su svi vakcinisani u dobrom stanju i da su već započeli normalan život, pa su zaposleni u kompaniji CRBC mogli da pojačaju dinamiku izgradnje prioritetne dionice autoputa sa boljom zdravstvenom zaštitom.

“Komunikacija između kineske ambasade i crnogorske strane ostaje odlična i crnogorsko medicinsko osoblje pokazalo je ljubaznost i profesionalnost, što je istinski pokazatelj prijateljskih odnosa, i doprinosi saradnji između Kine i Crne Gore. Kineska ambasada se iskreno zahvaljuje Vladi Crne Gore i DZPG”, navodi se u saopštenju.

Jokić je zahvalio kineskoj strani na doniranim vakcinama, i na brzoj isporuci vakcine koju je Crna Gora nabavila iz Kine.

On je potvrdio važnu ulogu kineskih vakcina u masovnoj vakcinaciji Crne Gore, i visoko ocijenio sposobnost organizacije kineske strane.

“DZPG je spreman da i dalje pruža visokokvalitetne medicinske usluge građanima Kine koji žive u Crnoj Gori”, naveo je Jokić.

Liu i Jokić su, kako je saopšteno, razmijenili mišljenja i o situaciji i preventivnim mjerama protiv COVID-19 u dvije države.

Liu je poželio da Crna Gora prevaziđe pandemiju u najkraćem roku i da se ubrza ekonomski oporavak.

“Kineska ambasada je, uoči kineskog tradicionalnog praznika Festival zmajevih čamaca, koji je u kineskoj kulturi doba za liječenje bolesti i sprečavanje epidemija, uručila medicinskom osoblju DZPG torbice sa kineskim mirisnim biljem”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: