Tara čeka inostrane raftere

Međusezona nije dovela mnogo stranih turista zainteresovanih za splavarenje, ali su u nekim agencijama ipak uspjeli da realizuju nekoliko grupnih aranžmana

10441 pregleda 2 komentar(a)
Foto: North Tour
Foto: North Tour

U kolašinskim turističkim agencijama ovog ljeta očekuju i inostrane goste na splavarenju Tarom, za razliku od prošle sezone kada su se praktično samo domaći spuštali niz brzake “Suze Evrope”.

Međusezona, međutim, nije dovela mnogo stranih turista zainteresovanih za splavarenje, ali su u nekim agencijama ipak uspjeli da realizuju nekoliko grupnih aranžmana.

U agenciji “North Tour Montenegro” kažu da su zadovoljni interesovanjem, ali ne i realizacijom najava.

“Još se osjećaju poteškoće zbog pandemije, pa vrlo često imamo iznenadna otkazivanja i izmjene. Međutim, do sada smo realizovali nekoliko grupnih aranžmana, a neki od njih su podrazumijevali i rafting na Tari u NP “Dumritor”. Takođe, i na dionici od Kolašina do Mojkovca. Učesnici raftinga do sada su bili domaći i gosti iz Izraela. Neke aranžmane smo realizovali i sa turistima iz Francuske, Turske i Kazahstana“, kaže za “Vijesti” Luka Šuković iz “North Tour Montenegro”.

Ta agencija narednih mjeseci, objašnjava on, biće fokusirana na tržište Izraela i zapadne Evrope, jer je iz tih zemalja i najveće interesovanja za ljetovanje u Crnoj Gori.

Šuković objašnjava kako su lani u raftingu, uglavnom, uživali domaći gosti.

“To nije bio slučaj prije početka pandemije. Domaći gosti ranijih godina, uglavnom, nijesu pokazivali intresovanje za našu ponudu. Međutim, tokom prošle sezone to se promijenilo, pa je i značajan broj gostiju iz Crne Gore koristio naše usluge“, objašnjava Šuković.

U agenciji “Eco-tours” kažu da još nijesu uspjeli da organizuju nijedan grupni rafting, ali da interesovanja ima.

Ivana Drašković iz te agencije međutim priča da “čim se termin dolaska primakne, uglavnom slijedi otkazivanje“.

“Nadamo se da ćemo imati nešto gostiju iz Izraela, ostalih slabo. Nijesmo zadovoljni, naročito s obzirom na to da prošle sezone gotovo da nije ni bilo“, kaže ona.

I za naredno ljeto nekoliko kolašinskih turističkih agencija pripremile je bogatu ponudu za ljubitelje aktivnog odmora. U ponudi su osim jednodnevnih, višednevnih i kombinovanih rafting tura, i bajking, džip safari, kanjoning, te atraktivne pješačke ture...

Bonus video: