Milošević: Pohvaljujem promptnost policije, slučaj skrnavljenja zaslužuje najrigorozniju kaznu

"Gotovo da je teško povjerovati da ovakav necivilizacijski čin može počiniti osoba sa punom prisebnošću. Bilo kako bilo, iskreno vjerujem da će u nastavku nadležni tužilački organi odraditi svoj dio posla, a sud oštro sankcionisati ovaj događaj“, istakao je Milošević

11880 pregleda 212 reakcija 27 komentar(a)
Milošević, Foto: Savo Prelević
Milošević, Foto: Savo Prelević

Pohvaljujem promptnu reakciju policije na indentifikovanju počinioca sinoćnjeg skrnavljenja spomen obilježja Ljubu Čupiću na Trgu slobode u Nikšiću i najoštrije osuđujem taj necivilizacijski i vandalski čin, kazao je danas Rade Milošević.

Milošević, nacionalni koordinator za suzbijanje nasilnog ekstremizma i državni sekretar za kontrolu rada policije istakao je da taj slučaj zaslužuje najrigorozniju kaznu i da se nada da će tužilaštvo ovo ocijeniti kao krivično djelo.

"Gotovo da je teško povjerovati da ovakav necivilizacijski čin može počiniti osoba sa punom prisebnošću. Bilo kako bilo, iskreno vjerujem da će u nastavku nadležni tužilački organi odraditi svoj dio posla, a sud oštro sankcionisati ovaj događaj“, istakao je Milošević.

On je ukazao da je to gnusni ispad pojedinca i da nema govora o društvenoj afirmaciji retrogradnih ideologija.

"Crna Gora je zemlja u čije temelje je duboko ugrađen antifašizam i slobodarstvo i to neće promijeniti bilo koji pojedinac ili bilo koja vlast. Osmijeh našeg narodnog heroja koji se smrti smije jači je od bilo kojeg vremena i njegova simbolika je vječna, jednako kao i Crna Gora“, zaključio je Milošević.

Bonus video: