DPS Nikišić: Aktuelna vlast je inspirator ovog skaradnog čina koji je posramio Nikšić i Crnu Goru

"Uriniranje po spomeniku heroja koji je simbol borbe protiv fašizma i otpora, samo je posljednji čin u nizu pokušaja da se slobodarski i prkosni Nikšić, grad kulture i boema, svede na provincijalnu četničku kasabu i simbol primitivizma", saopštili su iz OO DPS Nikšić

5980 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Iz nikšićkog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista osudili su skrnavljenje spomenika Ljubu Čupiću i zahtijevli adekvatnu kaznu za počinioca. Oni su ocijenili da je ta osoba juče posramila cio Nikšić i Crnu Goru.

"Najsnažnije osuđujemo sramno skrnavljenje spomenika Ljubu Čupiću, i zahtijevamo od nadležnih organa da što prije privede pravdi i adekvatno kazne, osobu koja je juče posramila cio Nikšić ali i Crnu Goru. Uriniranje po spomeniku heroja koji je simbol borbe protiv fašizma i otpora, samo je posljednji čin u nizu pokušaja da se slobodarski i prkosni Nikšić, grad kulture i boema, svede na provincijalnu četničku kasabu i simbol primitivizma", saopštili su iz OO DPS Nikšić.

U saopštenju dodaju da su nedavno svjedočili "kako predsjednik Opštine i njegova kamarila pjevaju pjesme u čast ubica Ljuba Čupića, četnika i izdajnika".

"Zato je jasno da je aktuelna vlast, koja baštini vrijednosti poražene ideologije, pravi inspirator ovog skaradnog čina koji se sinoć desio u našem gradu. Podjednako je odgovoran i Marko Kovaćević, kao prvi novočetnik ovog grada, kao i oni iz URA i Demokrata, koji su digli ruke da Nikšić dobije ovakvu vlast. Svi oni obrukali su Nikšić u jednakoj mjeri, kao i ovaj primitivni nesretnik sa snimka koji je zgrozio Crnu Goru i region", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: