Stanišić: Danas, izgleda, Čupića brane komite, a ne oni pod čijom se zastavom borio

"Nanoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin. Ne dešava se ovo samo u Nikšiću, već svuda po Crnoj Gori. Ruše se spomenici, mijenjaju se imena ulica", kazao je predsjednik Centralnog komiteta JKPCG

22980 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Kod spomenika Ljuba Čupića okupili su se predstavnici komunista i organizacije boraca NOR-a, kako bi iskazali revolt zbog vandalskog čina Nikšićanina koji je urinirao po Čupićevom spomeniku.

"Nanoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin. Ne dešava se ovo samo u Nikšiću,već svuda po Crnoj Gori. Ruše se spomenici, mijenjaju se imena ulica. Evo, danas izgleda da Ljuba Čupića brane komite, a ne oni pod čijom se zastavom Čupić borio", kazao je Radislav Stanišić, predsjednik Centralnog komiteta JKPCG.

Kako je kazao, komunisti su jutros bili na Sutjesci, povodom 78 godina od jedne od najčuvanijih bitaka koju su vodili jugoslovenski partizani u Drugom svjetskom ratu.

"Kada smo se vraćali i prešli granicu saznali smo za ovu groznu vijest koja nas je sve potresla. Pravo sa autobusa smo došli ovdje da odamo podršku našem narodnom heroju", kazao je Stanišić i podsjetio na Čupićevu biografiju.

"Danas se nalaze pojedinci koji hoće da unište slobodu, koji kažu da sve ono što je rađeno za vrijeme komunista ne valja, da su ti komunisti bili diktatori. Kakva je bila diktatura za vrijeme komunista najbolje se vidi iz toga da je radnim bio samoupravljač, da je uživao sva prava, dobijao stanove, kada su školovanje i zdravstveno bili besplatni, kada je radnik od svoje plate mogao porodicu da odvedе na ljetovanje. A danas djeca more mogu da vide samo na TV-u", kazao je Stanišić.

Bonus video: