Bečić uručio zahvalnicu Muzičkom centru

Predsjednik Skupštine kazao je da je Crna Gora dobila muzičku instituciju i ansamble koji će doprinijeti afirmaciji muzičke kulture u Crnoj Gori

3008 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić uručio je zahvalnicu Muzičkom centru za doprinos proslavi Dana nezavisnosti.

Šef crnogorskog parlamenta, koji je prisustvovao koncertu Crnogorskog simfonijskog orkestra, zahvalnicu je uručio poslovnom direktoru Muzičkog centra Željku Šofrancu i umjetničkoj direktorici Mirki Šćepanović, naglasivši da se radi o "početku jedne lijepe saradnje".

bečić muzički centar
foto: Skupština Crne Gore

Naglasivši da je Crna Gora dobila muzičku instituciju i ansamble koji će doprinijeti afirmaciji muzičke kulture u Crnoj Gori, Bečić je u pratnji Šofranca posjetio Veliku scenu i Kamernu salu.

Šćepanović je, kako je saopšteno iz parlamenta, uz poziv da Bečić bude njihov gost i u budućem periodu, istakla da je Gudačkom ansamblu Crnogorskog simfonijskog orkestra bila “čast i zadovoljstvo što su bili dio programa proslave Dana nezavisnosti”.

Predsjednik Skupštine je, kako navode iz parlamenta, zaključio da koncert kojem je prisustvovao predstavlja “najbolji primjer velikog rada, profesionalnosti i ekselentnosti", a da su standardi koje je postavio Muzički centar "nesumnjivo najljepši odraz patriotizma i svega onoga što Crna Gora zapravo jeste”.

"Predsjedniku Bečiću upućena je zahvalnost na prisustvu koncertu koji je posebno značajan jer je crnogorske simfoničare predvodio maestro Uroš Lajović, istaknuti dirigent iz Slovenije, kao i bugarska pijanistkinja Plamena Mangova, laureatkinja brojnih evropskih takmičenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: