Kampanja za podizanje svijesti o značaju dobrovoljnog davanja krvi

U kampanju su se uključile kako javne ličnosti, tako i građani, a cilj je da se okupi što veći broj dobrovoljnih davalaca krvi iz redova mlađe populacije, koji će nakon davanja krvi, putem društvenih mreža, izazvati sljedeću osobu na dobrovoljno davanje krvi

4958 pregleda 0 komentar(a)
Foto: screenshot
Foto: screenshot

Crveni krst Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore danas kreću u implementaciju promotivne kampanje "#DDK (dobrovoljno davalaštvo krvi) izazov".

Navode da procenat dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori iznosi 2,8 odsto, a da su preporuke Svjetske zdravstvene organizacije da u našoj zemlji bude makar četiri odsto davalaca krvi, da bi se obezbijedile sigurne količine krvi.

"Kako bi se podigla svijest o značaju dobrovoljnog davanja krvi, naročito kod mladih osoba, kreirana je kampanja sa ciljem informisanja i motivisanja građana da se u značajnijoj mjeri uključe u djelatnost dobrovoljnog davalaštva krvi. U kampanju su se uključile kako javne ličnosti, tako i građani, a cilj je da se okupi što veći broj dobrovoljnih davalaca krvi iz redova mlađe populacije, koji će nakon davanja krvi, putem društvenih mreža, izazvati sljedeću osobu na dobrovoljno davanje krvi. Prebacivanjem izazova sa jedne na sljedeću osobu želimo održati kontinuitet u informisanju građana o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori, ali i obezbijediti kontinuirane zalihe zdrave, sigurne krvi", saopštili su iz Crvenog krsta.

Bonus video: