Uvid u nasitnije detalje ljudskog tijela

Skener najnovije generacije u poliklinici Moj Lab

Skener dostupan u poliklinici Moj Lab može sa najvećom preciznošću da otkrije proširenje krvnih sudova, aterosklerotska suženja krvnih sudova, krvarenja, tromboze, razne infekcije, tumore, deformitete, hernije, upale…

19186 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Moj Lab
Foto: Moj Lab
Specijalisti radiologije, dr Vuk Kadić i dr Srđa Ilić
Specijalisti radiologije, dr Vuk Kadić i dr Srđa Ilićfoto: Moj Lab

Šta je to što ovaj skener čini superiornijim u odnosu na druge skenere dostupne kod nas?

U pitanju je primjena najsavremenijih tehnologija zahvaljujući kojima se omogućava detaljno ispitivanje tkiva kroz savršen kvalitet slike, snimanje djece i odraslih pacijenata uz ultra niske doze zračenja, uz minimalnu potrebu za sedacijom i držanjem daha tokom pregleda. Automatizovano podešava dozu zračenja u odnosu na pacijenta, njegovu starosnu dob i težinu, a *redukcija u količini zračenja kod određenih pregleda je čak do 85%*. Skener dostupan u poliklinici Moj Lab može sa najvećom preciznošću da otkrije proširenje krvnih sudova, aterosklerotska suženja krvnih sudova, krvarenja, tromboze, razne infekcije, tumore, deformitete, hernije, upale… da pruži uvid u detalje malih koštanih struktura, što je od ključnog značaja kod ortopedskih povreda.

skener
foto: Moj Lab
skener
foto: Moj Lab

Dijagnostika koronarnih arterija srca

Somatom Definition Edge skener predstavlja veliki iskorak kada je u pitanju dijagnostika koronarnih arterija srca - MSCT Koronarografija. U pitanju je prospektivna tehnika snimanja koronarnih arterija koja se do sada nije radila u Crnoj Gori, a koja podrazumijeva znacajnu redukciju u jonizujućem zračenju. Sa druge strane niz nasavremenijih tehnoloških rješenja omogućava da se ovim skenerom obavi pregled kod niza pacijenata koji se do sada nisu mogli dijagnostikovati na ovaj način.

Pod tim se podrazumjevaju gojazni pacijenti, pacijenti sa povišenim naslagama kalcijuma na koronarnim arterijama, kao i pacijenti sa aritmijama ili ubrzanom srčanom frekvencom itd.

skener
foto: Moj Lab

Svi oni koji zbog svog zdravstvenog stanja nisu mogli biti adekvatno pregledani na drugim skenerima, kao što su *pacijenti sa oboljenjem koronarnih arterija od sada mogu obaviti detaljan pregled i pratiti stanje bolesti ovom neinvazivnom metodom. *

Za COVID i post COVID pacijente u poliklinici Moj Lab snimanje pluća skenerom je 80 eura.

skener
foto: Moj Lab
Preporučujemo za Vas