U Bijelom Polju obilježen 14.jun-Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

U akciji davanja krvi učestvovao i glumac Moamer Kasumović

2059 pregleda 0 komentar(a)
Kasumović, Foto: Crveni krst Bijelo Polje
Kasumović, Foto: Crveni krst Bijelo Polje

Dobrovoljnom akcijom davanja krvi, podjelom informativnog materijala, Opštinska organizacija Crvenog krsta obilježila je danas 14.jun - Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković, kazao je da je opštinski Crveni krst 14. jun svjetski dan dobrovoljnih davalaca iskoristio da se zahvali svim davaocima koji tokom čitave godine doniraju tečnost koja život znači, a da su kroz akciju i podjelu informativnog materijala pokušali da omaove i pozovu što veći broj sugrađana da doniraju krv. Opštinski Crveni krst u saradnji sa partnerima organizovao četrnaestodnevnu akciju koja je dala efekte, te da će i u narednom periodu raditi na omasovljavanju i podmlađivanju Kluba.

Doniranjem dragocjene tečnosti kroz lični primjer sam želio da pokažem koliko je značajno da se ovakvim akcijama odazovemo svi, jer krv nema alternativu, to je lijek koji se ne može proizvesti, nabaviti ili kupiti u apotekama." – kazao je Živković.

Akciju je podržao i naš poznati glumac Moamer Kasumović.

“Zadovoljan sam što sam bio u prilici da podržim akciju. Ovim putem želim i da apelujem na sve ljude dobre volje da doniraju tečnost koja život znači”, kazao je Kasumović.

Bonus video: