MPNKS: Obezbijeđena nova školska vozila za crnogorske đake

"Ovim vidom podrške Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta ističe da je dostupnost obrazovanju i unapređenje kvaliteta školovanja prioritet Ministarstva i da predstavlja investiciju u budućnost crnogorskog društva u cjelini", navodi se u saopštenju Ministarstva

5073 pregleda 8 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, Foto: Arhiva Vijesti
Ministarstvo prosvjete, Foto: Arhiva Vijesti

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je, na osnovu zahtjeva vaspitno-obrazovnih ustanova, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke, donijelo odluku o dodjeli putničkih vozila na trajno raspolaganje vaspitno-obrazovnim ustanovama, saopšteno je iz ovog resora.

Kazali su da je obezbijeđeno trideset novih vozila, od kojih su do sada stigla dvadeset dva, a koja će, nakon predviđene zakonske procedure, biti ustupljena školama.

Osnovne škole u Podgorici čiji će đaci koristiti ova vozila su "Božidar Vuković Podgoričanin", "Šćepan Đukić" i Resurni centar "1. jun"

Iz Kolašina će biti na raspolaganju osnovnoj školi "Risto Manojlović", u Virpazaru "Jovan Tomašević", a u Gusinjama "Džafer Nikočević.

Učenici srednje medicinske škole "Bećo Bašić" iz Plava će takođe moći da koriste usluge ovih vozila, "25 maj" iz Tuzi, "Dušan Korać" iz Bijelog Polja.

Ostale osnovne škole kojima će usluge prevoza biti na raspolaganju su "Braća Ribar" , "9.maj" i "Milova Jelić" iz Bijelog Polja, "Ristan Pavlović" i "Dušan Ivović" iz Pljevalja, "Vladislav Rajko Korać" i "Polica" iz Berana.

Osnovna škola "Bukovica“ iz Rožaja, "Petar Dedović“ iz Plava, "Pavle Kovačević“ iz Grahova, "Savin Bor“ iz Petnjice, i "Milić Keljanović“ iz Andrijevice.

Iz ovog resora su kazali da ustupanjem novih školskih autobusa vaspitno-obrazovnim ustanovama, imaju za cilj da obezbijede dostojanstvene uslove za prevoz svih učenika.

Istakli su da su školski autobusi žute boje, koja se koristi iz sigurnosnih razloga, a koja je karakteristična u svim savremenim društvima.

"Obezbjeđivanjem ovih autobusa učenicima, koji su pješačili i po više kilometara da stignu na nastavu, omogućen je bolji pristup obrazovanju, kao i ugodno, bezbjedno i kvalitetno okruženje na putu od kuće do škole. Takođe, ovim vidom podrške Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta ističe da je dostupnost obrazovanju i unapređenje kvaliteta školovanja prioritet Ministarstva i da predstavlja investiciju u budućnost crnogorskog društva u cjelini", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: