Omladinski klub Nikšić: Lokalna samouprava nema sluha za mlade

Cilj konferencije bio je finalizovanje izrade opštinske strategije za mlade za period 2018-2021. Predstavljen je nacrt strategije, a učesnici konferencije su dali konkretne preporuke koje će biti uključene u novu opštinsku strategiju
115 pregleda 0 komentar(a)
Omladinska klub Nikšić, Foto: Omladinski klub Nikšić
Omladinska klub Nikšić, Foto: Omladinski klub Nikšić
Ažurirano: 24.11.2017. 08:30h

Konferenciji posvećenoj aktivizmu nikšićke omladine, koju je organizovao Omladinski klub Nikšič, prisustvovalo je preko 40 predstavnika NVO, institucija, učenika, studenata, političkih partija, mladih, kako sa lokalnog, tako i nacionalnog nivoa. Pozivu se, kako su naveli iz Omladinskog kluba, nije odazvao niko iz lokalne uprave, iako je poziv upućen Kancelariji za mlade i predsjedniku Opštine, Veselinu Grboviću.

„Ostala je velika zabrinutost da lokalna samouprava i dalje nema sluha za mlade i ne želi da ulaže i učestvuje u razvoj omladinske politike“, istakli su iz Omladinskog kluba.

Cilj konferencije bio je finalizovanje izrade opštinske strategije za mlade za period 2018-2021. Predstavljen je nacrt strategije, a učesnici konferencije su dali konkretne preporuke koje će biti uključene u novu opštinsku strategiju.

Miroslav Stanišić, predsjednik Omladinskog kluba Nikšić, prisutnima je predstavio rad kluba koji postoji više od tri godine i koji nastoji da poboljša položaj mladih u gradu pod Trebjesom. Konferenciji je prisustvovala i Vanja Kontić, ispred Ministarstva sporta, koja je podsjetila na trenutno aktuelni institucionali i pravni okvir omladinske politike na nacionalnom i lokalnom nivou. Kazala je da se trenutno sprovode izmjene i dopune Zakona o mladima koje će bolje i kvalitetnije definisati položaj i status omladinskih klubova i centara i pohvalila rad Omladinskog kluba Nikšić. Konferencija je završni događaj projekta „Izrada nacrta Lokalnog akcionog plana mlade Opštine Nikšić“ koji sufinansira Ministarstvo sporta.

Bonus video: