održana panel diskusija

Odbornice Skupštine Glavnog grada o položaju žena u društvu

"Politika, iako ženskog roda, godinama unazad bila je predodređena za muškarce i to nije bio slučaj samo sa crnogorskim društvom, već je riječ o problemu širih razmjera"

2327 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

U okviru manifestacije “Ženske priče”, koja je počela sinoć, pored Sajma podgoričkih preduzetnica koji je otvoren na Trgu vojvode Bećir-bega Osmanagića, u Kući Rista Stijovića održana je i prva panel diskusija na temu položaja žena u društvu. Manifestacija je, kako je saopšteno iz PG biroa, nastala kao rezultat brojnih aktivnosti Glavnog grada na unaprjeđenju položaja žena kako u biznisu, tako i u svakoj drugoj sferi života.

Učesnice panel diskusije bile su odbornice Skupštine Glavnog grada Ksenija Aranitović, Radmila Čagorović i Milica Burić, koje, kako navode iz PG biroa, "svojim primjerom pokazuju da se politikom jednako dobro i uspješno mogu baviti i žene". Kazali su da o važnosti ove teme govori i veliko interesovanje za navedeni događaj, kao i veiki broj pitanja, čime je panelistkinjama pružena prilika da, svaka na svoj način, još jednom predoči šta znači biti uspješna žena, koji su to izazovi sa kojima se ona suočava na putu uspjeha, kako se sa njima bori i ko joj u tome pomaže.

"Politika, iako ženskog roda, godinama unazad bila je predodređena za muškarce i to nije bio slučaj samo sa crnogorskim društvom, već je riječ o problemu širih razmjera. Raduje nas što su sve panelistkinje, bez obzira na razlike u političkim stavovima, istakle da je Crna Gora u tom smislu napredovala, te da su pomaci koji bitno utiču na mijenjanje svijesti o ulozi žene u društvu evidentni, a doprinos Glavnog grada sve veći", navodi se u saopštenju.

panel žene u društvu
foto: PG Biro

Druga panel diskusija održaće se u srijedu na temu - Gradska uprava iz ženskog ugla, a zaposlene u Glavnom gradu govoriće o svojoj ulozi i načinu funkcionisanja lokalne uprave. Posljednja panel diskusija održaće se u petak, a iz nešto drugačije perspektive aktera društvenog života, biće predstavjen način na koji žene djeluju posredstvom savremenih kanala komunikacije.

"Otvoren za sve savjete i sugestije, Glavni grad i na ovaj način ističe da će posvećeno raditi na unapređenju položaja žena u biznisu kroz konkretne akcije, ali i na podsticanju rodne ravnopravnosti jer zastupljenost žena u bilo kojoj sferi vidimo kao istinsku potrebu cjelokupne zajednice", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas