Za pedijatriju u Kotoru savremeni ulztrazvučni aparat

Na novom aparatu će se obavljati ultrazvučni pregledi kukova beba, koje će raditi pedijatri DZ Kotor koji su obučeni za taj vid dijagnostike

2426 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Doma zdravlja Kotor
Foto: Doma zdravlja Kotor

Dom zdravlja (DZ) Kotor obezbijedio je od sopstvenog novca savremeni portabilni ultrazvučni aparat za potrebe pedijatrijske službe, vrijedan 20 hiljada eura.

Iz te zdravstvene ustanove kazali da će se na novom aparatu obavljati ultrazvučni pregledi kukova beba, koje će raditi pedijatri DZ Kotor koji su obučeni za taj vid dijagnostike.

„Ovaj profesionalni aparat, koncepta laptopa, jednostavan je za korišćenje i pristupačan zahvaljujući ekonomičnom dizajnu“, kaže se u saopštenju.

Iz DZ Kotor su naveli da je taj univerzalni i fleksibilni ultrazvučni sistem, dizajniran tako da je pojednostavljen proces rada i poboljšana klinička efikasnost.

„Novi ultrazvučni sistem prilagodljiv je za pokrivanje širokog spektra svakodnevnih snimanja, a s obzirom na to da se može koristiti u ordinacijama pričvršćen za kolica, ali i po potrebi prenositi do pacijenta van ambulane, umnogome će doprinijeti unapređenju tog vida dijagnostike“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: