Klikovac i Vedekind potpisali sporazum o donaciji specijalnih vozila za prevoz migranata

Iz policije su rekli da su potrebe granične policije za specijalnim vozilima za prevoz lica širokog spektra i da su neophodna za prevoženje ilegalnih migranata, koji su u Crnoj Gori izrazili namjeru za međunarodnom zašitom

1698 pregleda 0 komentar(a)
Klikovac i Vedekind, Foto: Uprava policije
Klikovac i Vedekind, Foto: Uprava policije

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor granične policije Dragan Klikovac potpisao je sa oficirom za vezu Savezne policije Njemačke pri ambasadi te države u Sarajevu, Florijanom Vedekindom, sporazum o donaciji specijalnih vozila za prevoz migranata, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je sporazum potpisan na osnovu bilateralne saradnje između Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove i izgradnju zajednice Njemačke i Uprave policije.

„Klikovac i Vedekind su potpisali sporazum o donaciji specijalnih motornih vozila za prevoz migranata, vrijedan 395.450 eura“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da su potrebe granične policije za specijalnim vozilima za prevoz lica širokog spektra i da su neophodna za prevoženje ilegalnih migranata, koji su u Crnoj Gori izrazili namjeru za međunarodnom zašitom.

„Obezbjeđenje specijalnih vozila za prevoženje migranata doprinijeće većoj efikasnosti u svakodnevnom radu prilikom izvršavanja službenih radnji po pitanju readmisije, deportacija i repatrijacija“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: