Pljevlja: Za dobitnike diploma "Luča", Golubović u ime lokalne samouprave uručio po sto eura

Dobitnici diplome „Luča A“ su: Ema Abaspahić, Amila Bambur, Nevena Bojović, Teodora Despotović, Marija Đurović, Jelisaveta Leovac, Teodora Jelovac, Isidora Kujundžić, Anđela Leković, Dušica Nenadić i Sara Pantović

2605 pregleda 1 komentar(a)
Dobitnici diplome Luča Gimnazija Tanasije Pejatović, Foto: Goran Malidžan
Dobitnici diplome Luča Gimnazija Tanasije Pejatović, Foto: Goran Malidžan

Predsjednik OOpštine Pljevlja Igor Golubović uručio je u ime lokalne samouprave po sto eura I knjigu Istorija Pljevalja najboljim učenicima pljevaljske Gimnazije, dobitnicima diploma Luča.

Dobitnici diplome „Luča A“ su: Ema Abaspahić, Amila Bambur, Nevena Bojović, Teodora Despotović, Marija Đurović, Jelisaveta Leovac, Teodora Jelovac, Isidora Kujundžić, Anđela Leković, Dušica Nenadić i Sara Pantović.

Diplomu „Luča II“ i nagradu Opštine Pljevlja – knjige „Novopazarski Sandžak Pljevlja“ i novčani iznos od 50 eura dobili su učenici: Nevena Anđelić, Stefan Bojović, Bojana Bujišić, Ivana Čolović, Ljiljana Damjanović, Branka Dromljak, Sara Gardović, Anđela Golubović, Marijana Golubović, Sanja Kovačević, Atila Kujundžić, Ema Kulosmanović, Janja Lončar, Sakib Mahmutović, Andrej Planić, Sanin Softić, Katarina Terzić, Tamara Zejak i Matija Zuković.

Golubović je čestitao matrunatima postignute rezultate i poželio im sreću u daljem školovanju.

„Ovo je jedan od svečanijih dana za sve građanke i građane Pljevalja, kojim se šalje poruka da se učenjem na najbolji, najčistiji i najpošteniji način dokazuje sve ono što nosimo u sebi. Osjećam odgovornost da naglasim da mi kao lokalna uprava moramo biti vaša podrška, u okviru realnih mogućnosti kojima raspolažemo, a sve u cilju vašeg puta ka uspjehu. Vjerovaćemo da ćete svoje buduće vještine i stečene kvalifikacije valorizovati u našoj sredini. Neka vaša „Luča“ sija kao vaša mladost, neka vam ovo prestižno priznanje bude zamajac za sve buduće podvige. Budite dobri ljudi, bolji od nas, a ne sumnjam da to jeste. Trudite se da vaša pojedinačna dostignuća usmjerite ka opštem dobru i napretku našeg društva”, rekao je Golubović.

Učenicima se obratila i direktorica Gimnazije Ljiljana Bajčetić, koja je istakla da je u generaciji 2020/2021 godine, trećina maturanata škole zaslužilo diplomu „Luča“, i to 11 učenika sa odličnim ocjenama iz svih nastavnih predmeta tokom dvanaestogodišnjeg školovanja, i 19 učenika sa odličnim uspjehom na kraju svake nastavne godine.

„Danas počinje vaša budućnost, krenite u nju, a mi ćemo vas pratiti. Dragi maturanti, žalimo vam dobro zdravlje, povoljne vjetrove i mirne luke. Gimnazija, luka iz koje danas krećete na taj put, ostaje vaša. Živite gimnazijski, volite Gimnaziju jer će ona zauvijek ostati mjesto gdje ćete moći da se vratite. Neka su vam srećni novi počeci“, zaključila je direktorica pljevaljske gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Opština Pljevlja nagradila je i najbolje učenike Srednje stručne škole.

Dobitnici Luče- stručna škola
Dobitnici Luče- stručna školafoto: Goran Malidžan

Dobitnica diplome „Luča I“ i nagrade Opštine Pljevlja – knjige „Istorija Pljevalja“ i novčanog iznosa od 100 eura za školsku 2020/2021 godinu je Danka Džarić, dok su dobitnici diplome „Luča II“ i nagrade Opštine Pljevlja – knjige „Pljevlja novopazarski Sandžak“ i novčanog iznosa od 50 eura za školsku 2010/2021 godinu: Jelena Mrdak, Luka Lučić, Marija Kunarac, Svetlana Kljajević, Emilija Nenezić, Rade Despotović, Ljubisav Zorić i Jovana Tanasković.

Dobitnica diplome „Luča I“ i nagrade Opštine Pljevlja – knjige „Istorija Pljevalja“ i novčanog iznosa od 100 eura je Danka Džarić, dok su dobitnici diplome „Luča II“ i nagrade Opštine Pljevlja – knjige „Pljevlja novopazarski Sandžak“ i novčanog iznosa od 50 eura : Jelena Mrdak, Luka Lučić, Marija Kunarac, Svetlana Kljajević, Emilija Nenezić, Rade Despotović, Ljubisav Zorić i Jovana Tanasković.

Čestitajući najboljim učenicima na ostvarenomm uspjehu potpredsjednik Opštine Pljevlja Mervan Avdović je poželio učenicima da nastave vrijedno i predano da rade, “jer znanje vam niko ne može osporiti i oduzeti”.

“Pored toga trudite se da izrastete u dobre, čestite i poštene ljude”, poručio je Avdović.

Direktor škole Miljan Mitrović čestitao je laureatima na postignutim rezultatima i poželio im uspjeh u budućem radu.

„Žalim naglastiti da Srednja stručna škola po prvi put u istoriji ima ovoliki broj đaka koji su dobitnici diplome „Luča“, pa koristim priliku da se zahvalim svima zbog doprinosa”, kazao je Mitrović.

Bonus video: