Korisnike programa “Pomoć u kući” uskoro obilazi ljekar

Crveni krst Bijelo Polje organizuje kućne posjete starijim osobama

"Realizujući sve ove aktivnosti, još jednom pokazujemo da je briga o starijima jedan od prioriteta naše organizacije i da će u budućnosti naša organizacija nastaviti da brine o starijim sugrađanima otvarajući nove servise podrške, osluškujući koje su to potrebe korisnika na terenu", kazao je Rudić

2612 pregleda 1 komentar(a)
Kadić, Foto: Crveni krst Bijelo Polje
Kadić, Foto: Crveni krst Bijelo Polje

Korisnike programa "Pomoć u kući" koji realizuje opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, Centrom za socijalni rad Bijelo Polje i Crvenim krstom Crne Gore, u narednim danima obićiće ljekar dr Besim Kadić.

Time će biti proširena paleta usluga za korisnke ovog programa”, saopšteno je iz Crvenog krsta Bijelo Polje.

"Vodeći se potrebama korisnika programa "Pomoć u kući" posebno onim na ruralnom području naše opštine, kroz dodatne usluge koje uvodimo, trudimo se da korisnicima pružimo dodatnu pomoć koja im je neophodnam realizujući niz aktivnosti, kao što su zdravstvena, socijalna i sl. Realizujući sve ove aktivnosti, još jednom pokazujemo da je briga o starijima jedan od prioriteta naše organizacije i da će u budućnosti naša organizacija nastaviti da brine o starijim sugrađanima otvarajući nove servise podrške, osluškujući koje su to potrebe korisnika na terenu". - kazao je sekretar opštinskog Crvenog krsta Zoran Rudić.

Dr Besim Kadić, istakao je značaj ovakvih aktivnosti posebno u doba pandemije koronavirusa, kada starije osobe posebno na ruralnom području naše opštine, zbog straha od Covid 19 virusa, nijesu redovno poslećivale izabranog ljekara i konsultovali se istim.

"Danas korisnici imaju priliku da mi postave pitanja vezana za svoje zdravstveno stanje, da se informišu o terapiji koju koriste, problemima zdravstvene prirode sa kojima se susreću, kao i da odradimo osnovni prgled, mjerenje pritiska, nivoa šećera u krvi i slično. Zadovoljstvo je realizovati ove aktiovnosti, pa samim tim moram pohvaliti i rad gerontodomaćica koje svojim nesebičnim radom i posvećenošću korisnicima pokazuju svoju humanost i solidarnost, što se vidi kroz zadovoljstvo i pohvale koje im upućuju korisnici" - dodao je predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta dr Besim Kadić.

Opštinski Crveni krst će u saradnji sa lokalnom samoupravom, partnerima na projektu nastaviti da vodi odgovornu socijalu politiku, u okviru koje briga o starijim sugrađanima ostaje naš najvažniji zadatak.

Preporučujemo za Vas