Neka vam je oprošteno zbog mladosti

Zahvaljuju se mladim ekolozima na svim sugestijama i istuču da su mišljenja da je najbolje da svako obavlja svoje poslove

3986 pregleda 1 komentar(a)
Foto: DMEN
Foto: DMEN

Iz Uprave za šume su reagovali na tekst “Umjesto lingvistike, izađite na teren“, koji je objavljen u „Vijestima“ 15.juna, a odnosi se na reagovanje Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) u vezi prethodnog saopštenja Uprave za šume.

“Nepotrebna nervoza mladih ekologa iz Nikšića, kojima Uprava za šume se nije ni obratila, rezultirala je tekstom koji zaslužuje dublju analizu, ne samo Uprave za šume nego i šireg auditorijuma. Ali s obzirom na to da je riječ o ozbiljnoj državnoj instituciji nećemo se baviti analizom, jer očigledno mladi ne razumiju dobro šta znači suština, stučni pojmovi, leksičke nijanse, a ni drvoprerada, korišćenje šuma i slično, ali za sva objašnjenja i ubuduće Uprava za šume stoji na raspolaganju“, navodi se u saopštenju Uprave.

Ističu da su prethodno reagovali samo zbog netačno interpretiranih navoda koje su izgovorili učesnici treninga, i da im nije “bila intencija da proizvedu nervozu mladih ekologa“.

“Te ‘leksičke nijanse’ možda su mladima nebitne, ali stručnim ljudima iz šumarstva su i te kako bitne i značajne i dezinformišu one koji nijesu bili u mogućnosti da prisustvuju događaju. No, ne zamjeramo što takve stvari ne poznajete, jer pisanje izvještaja, saopštenja i slično je cijela nauka. Pogrešno ste protumačili našu dobru namjeru i reagovali burno bez ikakave potrebe, ali to je mladost, jer Uprava za šume nema namjeru da umanjuje značaj ovakvih događaja i naprotiv u nama možete imati samo partnera. Poštujemo Vaše mišljenje kao nevladine organizacije, ali to ne znači da je ono tačno niti smo dužni da ga prihvatimo. Najlakše je misliti i tvrditi, a veoma teško imati konkretne dokaze“, poručuju iz Uprave za šume.

Zahvaljuju se mladim ekolozima na svim sugestijama i istuču da su mišljenja da je najbolje da svako obavlja svoje poslove.

“Poznavanje lingvistike, koja Vama izgleda nije jača strana, veoma je značajno kako ne bi dovodilo do ovakvih zabuna i pogrešnih interpretacija. Zbog toga očekujemo u budućem periodu da ćemo graditi ‘korektan i konkretan poslovni odnos’, na osnovu objektivnog i preciznog izvještavanja, jer u krajnjem, iako to ne primjećujete, na istoj smo strani“, zaključuju iz Uprave za šume uz napomenu da ovim reagovanjem zaključuju polemisanje na nikšićkim ekolozima.

Bonus video: