Majke Srebrenice zahvalne što će Crna Gora usvojiti Rezoluciju o genocidu

"Bol koji vi nosite u sebi, osjećamo i mi. Kao politički predstavnici Bošnjaka u Crnoj Gori, na svakom mjestu, u svakoj prilici, mi smo dužni da kažemo da je Srebrenica simbol stradanja"

9809 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Članice udruženja „Pokret Majke enklava Srebrenice i Žepe“, poznatije kao Majke Srebrenice koje borave u Crnoj Gori, posjetile su kancelariju Bošnjačke stranke u Podgorici.

Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović, zahvalio se Majkama Srebrenice na posjeti, uz poruku da su im vrata Bošnjačke stranke uvijek otvorena.

"Bol koji vi nosite u sebi, osjećamo i mi. Kao politički predstavnici Bošnjaka u Crnoj Gori, na svakom mjestu, u svakoj prilici, mi smo dužni da kažemo da je Srebrenica simbol stradanja. Zato smo i predložili Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, jer tim aktom mi želimo da baštinimo kulturu sjećanja. Zaboravom rizikujemo da nam se istorija stalno ponavlja", rekao je Ibrahimović.

Predsjednica Udruženja Munira Subašić istakla je zadovoljstvo što je u prilici da razgovara sa političkim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori.

"Mi vam se zahvaljujemo što ste pokrenuli prijedlog da se usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Važno je usvojiti Rezoluciju koja ni na koji način neće relativizovati genocid i sve ono što se desilo 1995. godine", kazala je Subašić.

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić-Harbić, poručila je da su Majke Srebrenice prave heroine svoga vremena.

"Vi ste izgubile svoje porodice, svoje najbliže, ali ipak ste smogle snage da o svemu govorite i borite se za pravdu“, rekla je poslanica BS.

Sastanku u Podgorici prisustvovali su i potpredsjednik BS Nedžad Drešević, Adem Fetić, Mersudin Gredić, Admir Adrović, Admir Šahmanović i Adel Omeragić.

Bonus video: