PRED DOČEK NOVE GODINE

Tivćani očekuju goste iz cijele bivše Jugoslavije

Glavočić je kazala da je program pod nazivom “Wellcome to the party” Advent već predstavljen u Skoplju, a početkom nedjelje i na veoma posjećenoj konferenciji za novinare u Beogradu
133 pregleda 3 komentar(a)
Tivat, riva, Foto: Siniša Luković
Tivat, riva, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.11.2017. 14:05h

Turistička organizacija Tivat započela je intenzivnu promotivnu kampanju kako bi što širem krugu potencijalnih turista predstavila bogat program dočeka Nove godine u tom gradu. Kampanja se sprovodi u državama bivše Jugoslavije, a predstoji i promotivni nastup na tržištu Albanije.

Direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić juče je novinarima kazala da bogat novogodišnji program u Tivtu ove godine počinje već 25.decembra na katolički Božić i trajaće do 7.januara kada je Božić po julijanskom kalendaru. Program će se odvijati na gradskoj rivi i šetalištu Pine čije je kićenje u novogodišnje ruho već počelo, pa su velikim mašnama “uljepšane” čak i palme koje je uništila štetočina crveni surlaš, a što je du dijelu javnosti već izazvalo podijeljenje reakcije.

Praksu organizovanja dočeka Nove godine na otvrenom Tivat je uveo lani, a pozitivno iskustvo sa tog događaja i preko 15 hiljada posjetilaca koji su tokom tri dana pohodili ovaj grad i programe na Pinima, uvjerili su organizatore u opravdanost te akcije, Stoga je ove godine pripremljen još bogatiji i duži program u trajanju od dvije nedjelje, a koji će ukupno koštati oko 180 hiljada eura. Od toga 80 hiljada eura obezbjeđuje Opština, 70 hiljada Turistička organizacija Tivat a nešto preko 30 hiljada eura Udruženje hotelijera i ugostitelja Tivta u saradnji sa sponzorima.

Tivćane i njihove goste u Novu 2018. godinu svojim pjesmama uvesti možda i najveća regionalna pop zvijezda, poznati splitski muzilar Zlatan Stipišić Gibonni sa svojim bendom. Naredne noći, 1, januara na Pinima će pjevati Željko Joksimović, dok će drugog januara koncert održati Neda Ukraden. Tih ali i svihh dana u periodu “od Božiča do Božića”, nastupaće i broni drugi muzičari iz zemlje i inostranstva, pa će u u Tivtu pored ostalih, svirati i “Trio gušt”, RHCP tribute band, “Senkina đeca”, Danijel Alibabić, James Brown tribute band, Nina Petković, Bane Nedović, “Toć”, izvođači klasične muzike i brojni drugi…Biće održani božićni bazari, a u posebnim kućicama na Pinima tivatski ugostitelji pripremiće i specijalnu ugostiteljsku ponudu primjerenu božićnoj i novogodišnjoj atmosferi.

Glavočić je kazala da je program pod nazivom “Wellcome to the party” Advent već predstavljen u Skoplju, a početkom nedjelje i na veoma posjećenoj konferenciji za novinare u Beogradu.

“Promociji, koja je održana u hotelu "Zira", prisustvovao je veliki broj srbijanskih medija kao i veliki broj muzičkih zvijezda među kojima SergejĆetković, Lepa Brena, Leontina, Neda Ukraden, Goran Bregović, Marija Šerifović, Dragoljub Đuričići, Vlado Georgiev…. Program smo predstavili i direkktno gostujući na RTV Pink, kao i na posebnoj promociji u tržnom centru “Delta City” u Beogradu, uz bogat program animacije publike kojoj smo podijelili i neke od nagradnih aražmana u tivatskim hotelima i restoranima. “Wllcome to the party”Advent smo predstavili i u okviru “Banjalučkog sajma” koji je prošle ssedmice završen u Banja Luci, gostovali smo na RTV Republike Srpske, nakon čega smo održali i veliku pres konferenciju u Sarajevu sa koje je informacije o dešavanjima za Novu gonu u Tivtu premio veliki broj BiH medija", istakla je Glavočić dodajući da slijede promocije na sajmu turizma u Kragujevcu, a onda i u Tirani u Albaniji, te u Dubrovniku i Trebinju, kao i na domaćem tržištu.

“Poseban akcenat stavili smo na online promociju preko Google-a i niza najpopularnijih portala u regionu. Podaci sa Googlea ukazuju da je do sada za nekih 10 dana emitovanja preko 390 hiljada ljudi sa prostora bivše Jugoslavije vidjelo naš sajt sa kompletnim programom manifestacije. Preko društvenih mreža smo za samo nekoliko dana dobili preko 5.500 novih pratilaca koji prate naše objave”, istakla je Glavočić dodajući da su i mnoge turističee agencije u zeljama regiona već počele prodaju novogodišnjih aranžmana za Tivat, a ovdašnji hotelijeri i izdavaoci privatnog smještaja su za taj period snizili cijene svojih usluga za 10 do 15 posto.

Preporučujemo za Vas