Rotaract Klub Podgorica donirao igraonicu i medicinske aparate Institutu za dječje bolesti

"Ponosna sam što smo, uprkos izuzetno teškim uslovima za rad, prouzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, uspjeli da akciju uspješno realizujemo", rekla je Kristina Vujisić, predsjednica Rotaract Kluba Podgorica

4404 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Rotaract Klub Podgorica
Foto: Rotaract Klub Podgorica

Rotaract Klub Podgorica realizovao je akciju izgradnje i opremanja igraonice za djecu u okviru odjeljenja za pedijatriju i onkologiju Instituta za dječje bolesti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), saopšteno je danas iz Rotaract Kluba Podgorica.

"Vrijednost cjelokupne akcije nešto je veća od 9.000 eura što predstavlja jednu od najuspiješnijih dosadašnjih akcija Kluba. Djeca su dobila kompletno novu prostoriju ispunjenu sa svim neophodnim stvarima za nesmetan razvoj i igru. Izrađeni su stolovi i stolice od drveta, mala radionica za kreativce, a unutrašnjost popunjena sa velikim brojem društvenih igara, alatkama, interaktivnom tablom za razvoj motorike, bojankama, knjigama, instrumentima", ističe se u saopštenju.

Igraonica
foto: Rotaract Klub Podgorica

Iz Rotaract Kluba Podgorica su rekli da su osim igraonice, donirali i medicinske aparate za potrebe Instituta i to grijač pacijenta i grijač infuzije i krvnih derivata u iznosu od 5.083,93 eura.

Rotaract Klub Podgorica
foto: Rotaract Klub Podgorica

"Ponosna sam što smo, uprkos izuzetno teškim uslovima za rad, prouzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, uspjeli da akciju uspješno realizujemo. Nadamo se da će djeca naći radost i mir u Igraonici i makar na kratko zaboraviti brige koje su ih prerano zahvatile. Zahvalila bih se osoblju odjeljenja kao i direktoru, dr Saši Radoviću na ukazanom povjerenju", istakla je Kristina Vujisić, predsjednica Rotaract Kluba Podgorica.

Bonus video: