Spajić: Djeca su dobro, potrebno utvrditi odgovornost svih učesnika

Spajić je obišao djecu i kazao da su dobro, te da su stručna služba i psiholog odradili svoj dio posla

11937 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Spajić, Foto: Savo Prelević
Spajić, Foto: Savo Prelević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić poručio je da interes djece u djelovanju svih mora biti na prvom mjestu.

Spajić je osudio učesnike jučerašnjeg događaja i poručio da će učiniti sve kako bi se utvrdila odgovornost učesnika kao i sproveli odgovarajući disciplinski postupci, kazao je Spajić.

Spajić je obišao djecu i kazao da su dobro, te da su stručna služba i psiholog odradili svoj dio posla.

"A i ja sam ih morao lično posjetiti da se u to uvjerim. MFSS će obezbijediti da se dobro odmore u dječijem odmaralištu u Bečićim", napisao je Spajić na Tviteru.

On je ranije danas zamolio građane da obustave svako dalje dijeljenje sadržaja ovog događaja i time zaštite djecu koja su pretrpjela veliki stres zbog neodgovornosti i nemara službenih lica.

"Zahtjevam da sve službe sprovedu istragu, razjasne sve detalje slučaja i o tome obavijeste resorna ministarstva i javnost o ishodu iste! Interes djece u djelovanje svih nas mora biti na prvom mjestu", napisao je Spajić.

Iz MFSS su poručili da se dijeljenjem videa krši pravo na privatnost djece koja je zagarantovana kako zakonima države Crne Gore, tako i UN Konvencijom o pravima djeteta, čija je potpisnica i Crna Gora.

Iz ovog resora saopštili su da su u okviru svojih nadležnosti preduzeli sve raspoložive mjere.

"Kako za zaštitu prava i dobrobiti djece, tako i radi utvrđivanja odgovornosti svih učesnika ovog događaja i o tome će povratno izvijestiti javnost. Ministarstvo podsjeća da je dobrobit i zdravlje djece prioritet svih prioriteta i da svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležni za postupanje prema djeci moraju biti svjesni toga. Ovom prilikom pozivamo sve zaposlene u Centrima za socijalni rad, ali i sva ostala lica, da u postupanju prema djeci budu naročito pažljivi i obazrivi", piše u saopštenju.

Bonus video: