reagovala Komunalna policija i inspekcija Budve

"Cetinjani, niste dobrodošli": Uklonjen transparent sa raskrsnice u Lastvi Grbaljskoj

“Dok sam ja predsjednik Skupštine opštine, ovakve stvari se neće dešavati u Budvi ma kolika cijena bila", kazao je Radović

43714 pregleda 99 reakcija 99 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.06.2021. 19:37h

Policija u Budvi ispituje ko je na magistralnom putu u Lastvi Grbaljskoj između stubova javne rasvjete postavio veliki transparent sa porukom "Cetinjani niste dobrodošli”.

Komunalna policija i inspekcija Budve uklonila je transparent večeras nakon 19 sati.

Uklonjen transparent
Uklonjen transparentfoto: Vuk Lajović

Šef parlamenta Krsto Radović kazao je ranije Vijestima da je odmah dao nalog Komunalnoj policiji da ukloni pamflet.

“Upravo sam dao nalog da se se ukloni načelniku Komunalne policije, apsolutno osuđujem ovakvo ponašanje pojedinaca i tražiću odgovornost za one koju su okačili ovaj sramni transparent", kazao je.

Radović je poručio da najoštrije osuđuje ovakve postupke.

“Dok sam ja predsjednik SO ovakve stvari se neće dešavati u Budvi ma kolika cijena bila. Nikakve diskriminatorske, da ne kažem fašitičke poruke nećemo tolerisati”, kazao je Radović.

“Ako je neko umislio da je Budva samo njegova onda se grdno prevario,Budva je kosmopolitski grad i trenutnim pojavama ce se stati na put”, poručio je.

Carević: Postavljanje poruke nema nikakve veze sa Opštinom Budva, osuđujemo poruke

“Osuđujemo poruke bilo koje vrste koje su odraz diskriminacije prema bilo kome, pa samim tim i ove koja je od strane nepoznatih počinilaca postavljena u blizini Budve. Vjerujemo da je ova nedobronamjerna poruka samo nastavak onoga što se desilo juče i da su izvršioci oni koji žele da stvore tenziju i neku vrstu nestabilnosti. Sigurni smo da je sinoćnji incident odnosno huligansko ponašanje koji se desio ispred Cetinjskog manastira odraz nekolicine ekstrema koji su zaostavština Demokratske partije socijalista i da nemaju nikakve veze sa mišljenjem i raspoloženjem građana Cetinja. Postavljanje poruke nema nikakve veze sa Opštinom Budva niti političkim činiocima vladajuće koalicije već su najvjerovatnije pokušaj ostataka bivšeg režima koji žele da stvore mržnju i haos. U krajnjem, nadležni organi su ti koji moraju da rasvijetle sve činjenice i otkriju izvršioce i nalogodavce, kako jučerašnjih incidenata na Cetinju tako i postavljanje ove neprimjerene poruke”, naveli su Vijestima u kabinetu predsjednika Opštine Marka Carevića.

Preporučujemo za Vas