PERFORMANS

URA: Da RTV Nikšić bude glasilo svih građana, a ne samo DPS-a

"Sloboda novinara RTV Nikšić manifestuje se isključivo u slobodi da kažu ono što im se naredi“, istakao je Šućur
751 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2017. 18:09h

Nezadovoljni uređivačkom politikom lokalne Radio televizije Nikšić (RTV NK) članovi Foruma mladih Građanskog pokreta URA organizovali su performans ispred zgrade te medijske kuće i zatražili ostavku direktora RTV NK Milutina Stijepovića i članova Savjeta tog lokalnog servisa.

"Pozivam Milutina Stijepovića da ukoliko ima imalo političke odgovornosti odmah podnese ostavku na mjesto izvršnog direktora Televizije, kao i cio Savjet. Treba nam televizija koja će da bude glasilo svih građana Nikšića, a ne televizija koja će da bude glasilo demokratske partije kriminalaca“, poručio je koordinator nikšićkog Foruma mladih Građanskog pokreta URA, Mirko Pavićević.

Prema njegovim riječima URA traži da na lokalnoj televiziji jednako budu zastupljeni i predstavnici vlasti i opozicije i da lokalni javni servis bude bez cenzure, glasilo svih građana.

"Zahtijevamo da se uređivačka politika prilagodi svim oponentima društvenog života u opštini Nikšić. Naš odbor na lokalnoj televiziji nije uspio da dobije prostor već dvije i po godine, čak ni za najobičniju akciju iz oblasti zaštite životne sredine, a da ne pričamo o oblasti socijalne zaštite koja je našem pokretu jako bliska“, kazao je Pavićević.

Član odbora pokreta URA Goran Šućur istakao je da na lokalnoj televiziji mjesta nema ne samo za opozicione partije već i za NVO sektor koji je kritički nastrojen. Prema njegovim riječima teme koje zaslužuju da se o njima "priča“ na lokalnoj televiziji su mladi, nezaposlenost, kao i dug Opštine.

"Od 2011. ne pamtim bolja vremena kada je Televizija Nikšić u pitanju. Možda iz perioda djetinjstva kada su bili popularni dječiji programi, neke serije, sve ono čega danas na toj televiziji nema. Vrijeme je da te odgovorne uloge preuzmu profesionalci, a ne partijski vojnici“, poručio je Šućur.

Mladi pokreta URA, sudeći prema performansu, Televiziju Nikšić vide kao novinara koji ima izolir traku na ustima i koga za ruku drži Demokratska partija socijalista.

"Sloboda novinara RTV Nikšić manifestuje se isključivo u slobodi da kažu ono što im se naredi“, istakao je Šućur.

Pri kraju performansa naišao je i direktor RTV Nikšić Milutin Stijepović koji nije želio da komentariše optužbe članova nikšićkog Foruma mladih pokreta URA.

Galerija

Preporučujemo za Vas