završena projekcija filma malagurskog

Ograda i kordon policije ispred Hrama, privedena jedna osoba

Ispred Hrama se okupili građani koji protestuju i oni koji podržavaju organizovanje projekcije filma "Crna Gora - podijeljena zemlja"

106363 pregleda 1281 reakcija 166 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.06.2021. 23:13h

Većina građana okupljenih u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici povodom projekcije filma Borisa Malagurskog "Crna Gora - podijeljena zemlja" se razišla, a Hram je napustio i autor filma.

Smanjeno je prisustvo policije, a vozila pod rotacijom i dalje patroliraju ulicama u blizini Hrama.

Policija je na Bulevaru ispred Hrama oko 21.30 sati spriječila fizički kontakt između građana koji protestuju i onih koji podržavaju organizovanje projekcije filma.

Nedugo zatim došlo je do incidenta ispred zgrada u Bloku pet - policija je privela jednog od okupljenih, jer nije želio da se udalji i pored upozorenja. Policija je upotrijebila sprej.

Hram protest
foto: Savo Prelević

Policija je u marici odvezla muškarca koji je na sebi imao majicu sa likom Mila Đukanovića. Okupljeni su počeli da se razilaze oko 22.30 sati.

Predstavnice feminističke grupe "Bogougodnice" okupile su se na Bulevaru Džordža Vašingtona i istakle da dižu glas protiv politizacije crkve, mržnje i projekcije filma Malagurskog.

Protivnici održavanja projekcije, među kojima je i član Građanske inicijative "21. maj" Aleksandar Saša Zeković, okupili su se preko puta Hrama, odnosno na stazi pored Bloka pet.

Hram protest
foto: Borko Ždero

Policija je napravila kordon, a oko Hrama je postavljena ograda, dok su okupljeni građani skandirali "Ne damo svetinje."

Preporučujemo za Vas