Dodijeljene "Luče" najboljim učenicima kolašinske SMŠ "Braća Selić"

U završnim razredima kolašinske srednje škole bilo je 19 odličnih učenika i to 13 u gimnaziji, pet u ekonomskom smjeru i jedan učenik III stepena kuvarstva

5605 pregleda 141 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Diplomu Luča ove godine zaslužili su 11 učenica i učenika kolašinske SMŠ "Braća Selić", a svi su iz IV -1 odjeljenja gimnazije.

Učenica generacije je Martina Labović, a pored nje, diplomu Luča 1 dobio je i Andrija Kljaić.

Dobitnici diplome Luče 2 su Stojan Bošković, Darinka Bulatović, Jana Bulatović, Sara Bulatović, Milisav Dukić, Jovana Jeknić, Ilija Milošević, Tijana Rakočević i Nađa Peković.

U završnim razredima kolašinske srednje škole bilo je 19 odličnih učenika i to 13 u gimnaziji, pet u ekonomskom smjeru i jedan učenik III stepena kuvarstva.

Podsjećajući da je ovogodišnja genercija 56-a, „koju je iznjedrila SMŠ "Braća Selić", direktorica te ustanove Veselinka Peković kazala je da su minuli mjeseci za učenike i nastavnike, zbog epidemiološke situacije, bili vrlo teški.

Prema njenim riječima protekla školska godina pokazala je "koliko je zdravlje važno, disciplina odlučujuća, a volja vrijedna".

"Pored svih izazova, učenici su postizali uspjehe, učestvovali na raznim takmičenjima i radionicama, a oni iz završnih razreda vrijedno pripremali završne ispite. Uspjeh na ispitima i takmičenjima ne bi mogli ostvariti bez svojih nastavnika, koji su svoj odgovoran i zahtjevan posao obavljali časno, posvećeno i stručno. Nastavni kadar je radio na svom usavršavanju, prateći savremene tokove u nastavi. Rezultata tog predanog rada je 19 odličnih učenika", kazala je Peković.

Ona je ovogodišnjim "lučašima" poželjela da "na temelju srednjoškolskog znanja, nastave da grade sigurnu budućnost".

Bonus video: