LP: Osuđujemo napad na novinarku RTCG

"Uvjereni smo da će nadležni preduzeti sve da hitno pronađu i procesiraju odgovorne za napade na novinarku TVCG i zaštite društvo od takvog ponašanja neodgovornih pojedinaca"

2579 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija osudila je prijetnje upućenje urednici Parlamentarnog kanala Slavici Kruščić Vasović.

"Histerije koja buja u društvu ne smiruje se a meta su svi koji misle drugačije, a najprije novinari koji su na prvoj liniji odbrane slobode govora i javno izgovorene riječi. Baš zato je važno posebno obratiti pažnju na zaštitu novinara, za koje je LP već godinama tražila da zakonski dobiju status službenog lica i na taj način budu zaštićeni u obavljanju svojeg posla", navodi se u saopštenjuLP.

Dodaju da se agresija, nasilje i militantnost moraju sasjeći u korijenu.

"I poslati jasna poruka neprihvatljivosti takvih ponašanja u društvu a pojedince koji to rade oštro sankcionisati. U suprotnom Crnoj Gori prijeti anarhija i raspuštenost u kojoj svako radi šta god želi bez straha od ikakvih posljedica a takav mrak, mržnju i histerije, ukoliko je dopustimo, kasnije ćemo mnogo teže iskorjeniti. Uvjereni smo, zato, da će nadležni preduzeti sve da hitno pronađu i procesiraju odgovorne za napade na novinarku TVCG i zaštite društvo od takvog ponašanja neodgovornih pojedinaca", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Bonus video: