Čista strana života za mlade skaute

Cilj manifestacije, podržane od Unicefa, je da mladi kroz praktične savjete bolje razumiju koliko je bitno čuvati tijelo, kako bi na taj način očuvali i mentalno zdravlje, živjeli kvalitetnije i bolje se osjećali

3145 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SICG
Foto: SICG

Savez izviđača Crne Gore (SICG) organizovao je u Baru manifestaciju “Čista strana života“, a učesnici su imali priliku da se kroz radionice na temu redovne fizičke aktivnosti i zdrave ishrane, uz pomoć stručnjaka, upoznaju sa značenjem zdrave ishrane i da nauče kako mogu da pripreme zdrav obrok i uoče razliku između zdrave i nezdrave hrane.

Takođe su dobili informacije o značaju redovnog vježbanja, takmičili se u trčanju, skakanju u dalj...

Radionice su nastale kao odgovor na rezultat istraživanja koje je SICG sproveo među mladima i koje je pokazalo da je njihovo mentalno zdravlje bilo pogođeno pandemijom i mjerama koje su služile njenom suzbijanju. Na osnovu dobijenih rezultata, tim psihologa kreirao je listu preporuka ka prevazilaženju nastalih posljedica koje su objavljene u Brošuri o mentalnom zdravlju mladih u Crnoj Gori.

“Kao najvažnije izdvojile su se preporuke o redovnoj fizičkoj aktivnosti, zdravoj ishrani i kvalitetno provedenom vremenu u krugu porodice. Nadamo se da će ove radionice, koje su prve u nizu aktivnosti koje namjeravamo da sprovedemo, pomoći mladima da saniraju posljedice koje je na njihov duh ostavila pandemija i uspješnije se izbore sa izazovima koji ih očekuju”, saopštili su iz SICG.

Manifestaciju je otvorio direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević, a domaćin manifestacije bio je izviđački odred iz Bara “24. novembar”.

“Vi činite značajnu i društveno odgovornu organizaciju čiji su rezultati izuzetno vidljivi. U Upravi za sport i mlade ćete uvijek imati podršku”, poručio je Lalošević izviđačima.

Cilj manifestacije, podržane od Unicefa, je da mladi kroz praktične savjete bolje razumiju koliko je bitno čuvati tijelo, kako bi na taj način očuvali i mentalno zdravlje, živjeli kvalitetnije i bolje se osjećali.

Bonus video: