Zasijalo 38 “Luča”

U nikšićkim OŠ “Mileva Lajović Lalatović” i “Ratko Žarić” dodijeljene diplome najboljim đacima

1536 pregleda 2 komentar(a)
Zajednička slika najboljih đaka, Foto: Škola
Zajednička slika najboljih đaka, Foto: Škola

U nikšićkim osnovnim školama “Mileva Lajović Lalatović” i “Ratko Žarić” dodijeljene su diplome “Luča” najboljim polumaturantima koji su znali samo za petice i imali primjerno vladanje.

Od 101 polumaturanta u OŠ “Mileva Lajović Lalatović”, “Luču” je primilo osmoro - Vladan Stanisavić, Andrea Kovačević, Stefan Đurković, Mileva Gojković, Ksenija Mijušković, Martina Đurović, Ksenija Popović i Anastasija Vučković.

Direktorica škole Vera Božović podsjetila je da su se učenici tokom prošle i ove godine susreli i sa pandemijom koronavirusa i da su uspjeli da sve teškoće uspješno savladaju.

“Borili ste se sa raznim strahovima, odlazili i vraćali se u školske klupe i na kraju sve teškoće pobijedili. Uz ovu tešku životnu lekciju, naučili ste i mnoštvo drugih, pa i onu najvažniju - da budete dobri i marljivi ljudi... Činite dobro i budite uvijek na strani dobra. Imajte hrabrosti da slijedite svoje srce jer samo tako možete odabrati ono što volite“, poručila je Božović koja je dobitnicima “Luče“ pored diplome i knjige, uručila i mobilni telefon, poklon darodavca koji je želio da ostane anoniman.

U OŠ “Ratko Žarić“ diplomu je dobilo 30 đaka - Jovana Cerović, Jakov Draganić, Nikolina Karadžić, Lana Knežević, Nina Marojević, Tijana Matijašević, Maša Osmajić, Vasilije Todorović, Milo Vujović, Boško Žižić, Vasilije Cicmil, Ksenija Kankaraš, Filip Knežević, Sofija Lješković, Filip Miljanić, Petar Poleksić, Sara Radulović, Tatjana Popović, Matija Vuković, Sofija Dedijer, Anđela Mušikić, Maša Radulović, Vuk Žižić, Marina Andrijašević, Daria Delibašić, Isidora Đukanović, Petar Drašković, Ines Jaganjac, Nađa Popović i Luka Tadić.

“Vi ste nada i budućnost naše škole, našeg grada i naše države”, poručio je direktor škole Vlastimir Medojević.

Bonus video: