Euromix Trade: Nije istina da smo divlje priključili hotel

“Da je cilj kompanije da ne plaća vodu, onda sigurno ne bi dobila potvrdu da nema dugovanja i da je sva voda u potpunosti plaćena”

9743 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Kompanija "Euromix Trade” odbacila je tvrdnje Vodovod Budva da je za hotel u Petrovcu postavila divlji vodomjer.

Oni su reagovali na tekst pod naslovom: "Hotel u Petrovcu priključili na 'divlji' vodomjer".

“U obavezi smo prema crnogorskoj i budvanskoj javnosti da demantujemo neistinite navode koji dalaze od pojedinaca iz budvanskog "Vodovoda" koji zbog ovog načina komunikacije čine veliku štetu našoj kompaniji, ali i imidžu Budve kao turističke destinacije. Navedene informacije ne mogu izdržati ni prosti logički test, jer da je cilj kompanije 'Euromix Trade' bio da otuđi makar litar vode, sigurno se ne bi postavljao vodomjer, koji mjeri svu utrošenu vodu koja će, kao i uvijek biti plaćena u cent”, ističu iz Euromix Trade.

Kako dodaju, “da je cilj kompanije da ne plaća vodu, onda sigurno ne bi dobila potvrdu da nema dugovanja i da je sva voda u potpunosti plaćena”.

“Cilj kompanije 'Euromix Trade' je da sa opštinom Budva i svim njenim javnim preduzećima ima obostrano dobru i kvalitetnu saradnju, a da se kroz ostvarivanje turističkog prihoda ostvaruju i prihodi za lokalnu zajednicu, Opštinu Budva kao i sva javna preduzeća. Zbog toga je naša kompanija, iako to nije bila naša obaveza, odradila zamjenu kompletne vodovodne i kanalizacione mreže na potezu Stadion FK Petrovac - šetalište Petrovac (do kafića Meduzs) dužine cca 500 m, što je koštalo preko 160.000 eura koji je u potpunosti pao na teret naše kompanije i o čemu postoji odgovorajuća dokumentacija. Zašto je neko i po čijem nalogu uklonio vodomjer koji mjeri potrošnju vode hotela A2 Cristal Rivijere, nije nam poznato, ali radi upućenosti radi se o hotelu koji zajedno sa hotelom Palace Lux (A1) čini jedinstvenu cjelinu i ima jedan priključak u skladu sa građevinskom dozvolom sa dva brojila, za dvije kompanije”, navode u kompaniji i dodaju:

“O želji da sve radimo po propisima i u dogovoru sa budvanskim Vodovodom nek posluži i naš zahtjev od 11.06.2021. godine, kojim tražimo vraćanje vodomjera koji je, očigledno ilegalno skinut., kao i potvrda o izmerenim obavezama od 14.juna 2021. izdata od strane Voodovoda Budva, kao i Urgencija od 14. juna 2021. Ono što na kraju moramo istaći, a nije nebitno za cijelu priču, je želja da se kroz zajednički rad svih hotelijera i ugostitelja Budve saniraju enormne finansijske štete nastale usljed više sile, odnosno korona virusa, koji je paralisao i sve poslovne, ali i javne finansije.Ovakvi potezi, određenih pojedinaca iz javnih preduzeća, u čije motive ne želimo da ulazimo, nanosi se šteta tim naporima i naporima Opštine Budva da naša rivijera dočeka spremno svakog gosta.O šteti za imidž kompanije koja na današnji dan bilježi popunjenost kapaciteta od 98 odsto u dva velika hotelska objekta, nećemo zamarati crnogorsku i budvansku javnost ovog puta.Uz nadu da se ovakvi postupci neće dešavati više, ostajemo otvoreni sa saradnju i komunikaciju sa Opštinom Budva i rukovostvom 'Vodovoda' kako bi se pronašla optimalna rješenja za sve strane”, zaključuju u Euromix trade.

Bonus video: