Dom je tamo gdje je radost

Ispod Ljubovića, uz cvrkut ptica i zeleno okruženje, uživaćete u vašem novom domu. Svi trosobni stanovi su rasprodati, a na raspolaganju imamo još manji broj jednosobnih i dvosobnih stanova. Ukoliko nadomak centra grada želite razvijati biznis-možemo vam ponuditi još nekoliko neporodatih poslovnih prostora

23473 pregleda 0 komentar(a)
Ljubović Hill Homes, Foto: Ljubović Hill Homes
Ljubović Hill Homes, Foto: Ljubović Hill Homes

Do kraja ljeta Podgorica će dobiti velelepni kompleks za stanovanje koji će njegovim stanarima pružiti potpuno drugačiji ugodjaj života pod Ljubovićem. Podgoričko brdo, opjevano u pjesmama, postaće simbol udobnog stanovanja zbog crkuta ptica, zelenila kojim ste okruženi ali i blizine gradskog jezgra.

Ovo je lokacija i objekat kakav sananju svi oni koji žele život u zdravoj prirodnoj sredini a, opet, da su pješačkim distancama blizu centra garda.

Radovi na projektu Ljubović Hill Homes, i pored problema izazvanih prije svega poremećajima na tržištu usljed pandemije Corona virusa, odvijaju se zadovoljavajućom dinamikom. Objekat se sastoji od šest lamela koje se rade istovremeno. Kada je u pitanju stepen završenosti lamela na prve dvije lamele, za koje možemo reći da su u potpunosti završene u toku je finalno montiranje sanitarija. Na naredne dvije lamele u toku je priprema za postavljanje sanitarija, dok su na posljednje dvije lamele u toku parketarski i molerski radovi. Dakle, možemo reći da je što se tiče unutrašnjih radova stepen zavrenosti objekta oko 90%. Uporedo sa unutrašnjim radovima radi se na završetku fasade, tj. preostalog dijela fasade okolo poslovnih prostora, za koju se očekuje da bude završena najdalje za mjesec dana.

Ono što bi posebno istakli je da su u toku i radovi na uređenju terena, te se uskoro očekuje uklanjanje gradilišne ograde, te potpuna primjena namjeni okoline objekta, koja će biti urađena u skladu sa projektom uređenja terena.

Dakle, možemo reći da će projekat u potpunosti biti spreman za upotrebu do kraja avgusta tekuće godine, što u trenutnim uslovima poslovanja predstavlja uspjeh za našu kompaniju.

Sa direktorom Normal kompanija, gospodinom Nemanjom Nikolićem smo razgovarali o ovom velikom projektu koji se, u odredjenim momentima, našao pred ozbiljnim izazovom.

Da li ste riješili problem pristupne saobraćajnice zgradi, koji je bio aktuelan nedavno?

Nemanja Nikolić
Nemanja Nikolićfoto: Ljubović Hill Homes

Problem saobraćajnice koji se desio na lokaciji projekta Ljubović Hill Homes je u javnosti percipiran kao problem naše kompanije. Međutim, stvarnost je drugačija. Problem saobraćajnice je problem koji mora biti riješen od strane Glavnog grada. Ono što bi posebno istakli je da je saobraćajnica planirana da se izvede u potpunosti sa planskom dokumentacijom i projektom. Napominjemo da sa aktuelnim problemom zbog kojeg su protestvovali građani naša kompanija nema nikakvih dodirnih tačaka. Sa druge strane, tačno je da je problem uticao na dinamiku radova pojedinih radova na objektu.

Napomenuli bi da smo prilikom planiranja saobraćajnice mi kroz neformalne razgovore zahtijevali da se ne radi dvosmjerna ulica, već da se napravi samo pristup garaži, koja se nalazi uz brdo Ljubović. Prilikom tih razgovora, saopšteno nam je da saobraćajnica mora biti urađena u skladu sa detaljnim urbanističkim planom.

U dnevnoj smo komunikaciji sa Agencijom za izgradnju podgorice, te da za plaćenih nešto preko 1,6 mil € naknade za komunalno opremanje očekujemo da se problem što prije riješi, kako bi objekat priveli kraju, a naši kupci dobili ono što očekuju od ove izuzetno atraktivne lokacije.

Kako se odvija prodaja i da li imate još nepordatih stambeno poslovnih jedinica i po kojim cijenama?

Što se tiče prodaje možemo reći da smo imali tri ciklusa. Prvi prije krize izazvane pandemijom Corona virusa, kada je prodaja bila više nego zadovoljavajuća, te smo cijene sa početnih 1.400 € po m2 stambenog prostora korigovali na 1.500 € po m2 stambenog prostora.

Sa pojavom pandemije Corona virusa prodaja je gotovo stala, da bi se sa vraćanjem optimizma i ukidanjem mjera ista postepeno vraćala u normalu.

Treći ciklus, koji je u toku, obilježava nagli skok cijena građevinskog materijala od oko 30 %, što će neminovno dovesti do rasta cijena stambeno poslovnih jedinica. Mi za sad nijesmo korigovali cijene, ali to svakako namjeravamo uraditi u narednom periodu.

Napominjemo da su u stambenim jedinicama u projektu Ljubović Hill Homes korišćeni materijali i oprema renomiranijim inostranih proizvođača kao što su Toshiba, Porcelanosa, Grohe, Gaelan… Spoj izuzetno lijepog položaja objekta i kvaliteta gradnje učinili su da se da se prodaja relativno brzo vrati u normalu.

Kada je u pitanju raspoloživost stambenih i poslovnih jedinica, imamo na raspolaganju određeni broj jednosobnih i dvosobnih stanova, dok su sve trosobne stambene jedinice rasprodate. Po pitanju poslovnih prostora preostalo je nešto malo neporodatih poslovnih prostora. Napominjemo su naši kupci uz stambene i poslovne jedinice u mogućnosti kupiti i podzemne garaže, kako bi kvalitet života i obavljanja biznisa doveli na najveći mogući nivo.

Dakle, na ovoj izuzetno atraktivnoj lokaciji, po cijeni koja je u odnosu na kvalitet najbolja na tržištu, možete još uvijek postati vlasnik nepokretnosti kontaktirajući nas na telefon 020 219 341 ili 067 242 986, ili putem mejla info@normalco.me.

Na našem sajtu http://www.normalcompany.me/objekti-u-izgradnji/ljubovic-hill-homes/ možete nać više info o svemu.