Morsko dobro prijavilo radove inspekciji

Barović mimo dozvole betonira plažu u Perazića dolu

Nekadašnji prvi čovjek crnogorske košarke, prije dvije godine zakupio je dvije plaže u Perazića dolu - jednu ispred svoje vile, koja je sada preknjižena na člana porodice, kao i istočno kupalište

40509 pregleda 331 reakcija 84 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom prijavilo je nadležnim inspekcijskim službama podgoričkog biznismena Veselina Barovića da mimo odobrenja gradi armirano betonski zid dužine 30 metara na plaži u uvali u Perazića dolu.

Devastaciju jedne od najljepših uvala prijavili su mještani, a slike sa teškom građevinskom operativom koja radi na pješčanoj plaži, nedaleko od bivše Barovićeve vile, dostavljene su i redakciji "Vijesti".

Kontrolori JP “Morsko dobro” sačinili su dvije službene zabiljške u proteklih sedam dana, a o svemu obavijestili državne inspekcijske službe, kao i budvansku Komunalnu inspekciji i policiju.

"Izvršenim obilaskom terena, konstatovano je da korisnik Veselin Barović na srednjem dijelu kupališta 24 izvodi radove na šalovanju i izlivanju armirano betonskog zida dužine oko 30 metara. Navedeni radovi se izvode bez dozvole i odobrenja , a suprotno izdatim urbanističko tehničkim uslovima za opremanje kupališta i ugostiteljskog objekta", piše u službenoj zabilješci, u koju su "Vijesti" imale uvid, a koja je sačinjena 18. juna.

Morsko dobro devastacija
foto: Privatna arhiva

Kako se naglašava potrebno je uputiti zahtjev nadležnim inspekcijskim organima kako bi preduzeli dalje radnje iz svoje nadležnosti.

Kontrolori JP "Morsko dobro" su i četiri danan ranije, tačnije 14. juna takođe bili na licu mjesta u Perazića dolu, nakon što je prijavljeno da Barović izvodi radove , te i tada sačinili službenu zabilješku.

"Izvršenim obilaskom po prijavi građana tokom vikenda konstatovano je da korisnik lokacije Veselin Barović, angažovao mehanizaciju za potrebe ravnanja plaže i parking istočno, ispred hotela “ As”. Korisnik već godinama unazad vrši predsezonsko uklanjanje krupnog kamenja sa kupališta i sa dijela parcele ispred hotela “ As” koje more tokom zimskog perioda izbaci", navodi se u službenoj zabilješci.

Morsko dobro devastacija
foto: Privatna arhiva

Nekadašnji prvi čovjek crnogorske košarke, prije dvije godine zakupio je dvije plaže u Perazića dolu - jednu ispred svoje vile, koja je sada preknjižena na člana porodice, kao i istočno kupalište.

I ranijih godina Barovića su prijavljivali mještani zbog radova na plaži i izgradnji parkinga.