zahtjev bokeškog foruma

Gradsku plažu vratiti Tivćanima

Kazali su da se uprkos “beskonačnoj komunikaciji sa predstavnicima Morskog dobra” nastavlja sa lošom praksom prethodne vlasti koja je uzela Gradsku plažu Tivćanima

4400 pregleda 10 komentar(a)
Gradska plaža, Foto: Shutterstock
Gradska plaža, Foto: Shutterstock

U rješavanja problema Atlasa plaža, a u njemu je i Gradska plaža u Tivtu, nije mrdnuto sa mrtve tačke, a nezabilježen je primjer u svijetu da se centralno gradsko kupalište ili bar dio pomenutog kupališta ne tretira kao javno dobro.

To je saopšteno iz Bokeškog foruma Tivat.

Kazali su da se uprkos “beskonačnoj komunikaciji sa predstavnicima Morskog dobra” nastavlja sa lošom praksom prethodne vlasti koja je uzela Gradsku plažu Tivćanima.

Smatraju da bi možda situacija bila drugačija da se imalo sluha, pa da u upravljačkim strukturama ovog preduzeća ima neko iz Tivta, ali da tamo, kako kažu, nema nikoga.

Ocijenili su da je situacija identična kao i sa UO Aerodroma Crne Gore, gdje takođe nema nikog iz Tivta.

Iz Foruma su kazali da zahtijevaju od upravljačkih organa JP “Morsko dobro” da u najkraćem mogućem vremenu izvrše reviziju Atlasa crnogorskih plaža.

“Kako je moguće da je lokacija 67/69 (javno kupalište kod hotela „Palma“) 100 odsto ucrtano kao hotelsko kupalište na kojem je građanima Tivta i njihovim gostima u potpunosti zabranjen ulazak? Do kad će trajati ovakva situacija i na osnovu čega je potpisan takav Ugovor, navodi se u njihovom saopštenju.