Mojkovac nema dovoljno smještaja za turiste

Tokom prošle godine su registrovana svega 732 dolaska i 1.398 noćenja

4360 pregleda 7 komentar(a)
Mojkovac, Foto: Shutterstock
Mojkovac, Foto: Shutterstock

Najkrupnije smetnje za intenzivniji razvoj turizma u Mojkovcu su, kako ocjenjuju iz lokalne Turističke organizacije, visok stepen sezonalnosti, nedovoljan broj hotelskih kapaciteta, veliki broj nelegalnih izdavaoca privatnog smještaja...

Kako piše u izvještaju o radu Turističke organizacije za prošlu godinu, u tom gradu je svega 28 registrovanih smještajnih jednica, čiji je ukupan kapacitet 366 kreveta.

Iz mojkovačke Turističke organizacije najavljuju da će ove godine naročito raditi na unapređenju turističkog proizvoda, povećanju broja turista sa eminentnih tržišta i to tokom zimske turističke sezone, suzbijanju sive ekonomije u turizmu...

U toj organizaciji kažu da su kreirali preporuke za unapređenje i razvoj postojeće turističke privrede. Radiće se, najavljuju, i na profilisanju nove ponude.

Sve bi to trebalo da sadrži Strategija razvoja turizma, koja će uskoro biti završena.

Epidemiološka situacija, tvrde, lani je značajno umanjila očekivani broj posjetilaca. Zaustavljen je, objašnjavaju u Turističkoj organizaciji, trend rasta broja noćenja, kojih je 2019. godine ostvareno 10.754.

“Prema našoj evidenciji, tokom prošle godine u Mojkovcu je registrovano 732 dolaska i 1.398 noćenja. Situacija sa kovid 19 ostavila je velike posljedice i na turizam u našem gradu, iako i u takvoj situaciji Mojkovac nije ostao bez posjetilaca. Prošle godine izostalo je i više desetina hiljada gostiju u tranzitu. Ista situacija je bila i sa organizovanim posjetama preko agencija u okviru obilaska sjevera“, piše u izvještaju o radu Turističke organizacije za prošlu godinu.

Bonus video: