MINISTARSTVO PROSVJETE:

Objavljen spisak korisnika stručnog osposobljavanja

“Nakon elektronski sprovedenog povezivanja poslodavaca i korisnika, na osnovu prosječne ocjene potencijalnih korisnika i izabranih preferenci, ukupno 2.969 osoba je dobilo mogućnost da se stručno osposobljava kod izabranog poslodavca. 272 lica nije dobilo poslodavca”, kaže se u saopštenju Ministarstva
809 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 22.11.2017. 15:03h

Ministarstvo prosvjete objavilo je na sajtu spisak skoro tri hiljade osoba sa stečenim visokim obrazovanje koji će se stručno osposobljavati kod izabranog poslodavca, saopšteno je iz tog resora.

“Nakon elektronski sprovedenog povezivanja poslodavaca i korisnika, na osnovu prosječne ocjene potencijalnih korisnika i izabranih preferenci, ukupno 2.969 osoba je dobilo mogućnost da se stručno osposobljava kod izabranog poslodavca. 272 lica nije dobilo poslodavca”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Spisak se može naći na www.mps.gov.me.

Kako se navodi, Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, organizuje se šesti put, za 2017/2018. godinu.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

“Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na četiri godine realizacije Programa, od 14.252 korisnika Programa 6.865 njih odnosno 48,16 odsto je nastavilo radni angažman”, navodi se u saopštenju