radovi i tokom ljetnjih mjeseci

Grade novi put ka Radovićima

Izgradnjom MR1 i MR2 saobraćajnica u potpunosti je rasterećen regionalni put Tivat - Radovići

6712 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština
Foto: Opština

Radovi na izgradnji saobraćajnice MR2, duge 605 metara, koja predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR 1 i njen produžetak ka kompleksu projekta Luštica Bay u Radovićima počeli su ponedjeljak, a izgradnjom MR2 obuhvaćena je i izgradnja kružnog toka.

Radove, kako je saopšteno iz Opštine Tivat, izvodi “Civil engineer” doo iz Podgorice, a vrijednost radova iznosi 1.149.524,93 eura. Ugovorom je predviđeno da radovi traju 300 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

“Budući da je ovo infrastrukturni projekat od značaja za opštinu Tivat i Crnu Goru, radovi na izgradnji MR2 će se izvoditi i tokom ljetnjih mjeseci”, rekao je predsjednik Opštine Željko Komnenović.

On je i podsjetio da je ugovor za izgradnju saobraćajnice potpisan još početkom oktobra prošle godine.

“Međutim, sredstva koja je država uplatila na račun Opštine kako bi se put gradio su potrošena nenamjenski od strane prethodne administracije. Mi smo se zadužili kod komercijalne banke kako bismo ispunili ovu obavezu prema državi i investitoru. Očekujem završetak radova u predviđenom roku”, kazao je Komnenović.

Planirano je da nastavak ove saobraćajnice prođe jednim dijelom kroz prostor u kojem se razvija projekat Luštica Bay i poveže Tivat sa administrativnom granicom prema opštini Herceg Novi. Izgradnjom MR1 i MR2 u potpunosti je rasterećen regionalni put Tivat - Radovići (obala Đuraševića i Bogišića) i omogućen brz i lak pristup Plavim horizontima, odnosno naselju Luštica Bay.

Preporučujemo za Vas