KCCG: Snimanje želuca i debelog crijeva od 1. jula

Glavna sestra KCCG Ivana Popović rekla je da su se na ovaj potez odlučili jer se pacijenti, iako potvrde dolazak tri dana ranije, na kraju ne pojave na snimanju

6118 pregleda 1 komentar(a)
KCCG (Ilustarcija), Foto: KCCG
KCCG (Ilustarcija), Foto: KCCG

Klinički centar Crne Gore (KCCG) pozvao je pacijente kojima je potrebno da snime želudac i debelo crijevo da se od 1. jula jave izabranim ljekarima, jer će od tada biti otvoreni termini za taj mjesec.

Glavna sestra KCCG Ivana Popović rekla je da su se na ovaj potez odlučili jer se pacijenti, iako potvrde dolazak tri dana ranije, na kraju ne pojave na snimanju.

“Tokom jučerašnjeg dana od sedam zakazanih kolonoskopija, uradili smo samo dvije jer se pet pacijenata koji su potvrdili da će doći, na kraju nijesu pojavili”, rekla je Popović.

Ona je kazala da prema podacima iz ambulante svaki drugi pacijent ne dođe na zakazani termin.

"Na ovaj način nastojimo da dođemo do pacijenata koji sjede kući i do kojih ne možemo da dođemo zbog onih koji im uzurpiraju termine", objasnila je Popović.

Ona je kazala da se nada da će na ovaj način smanjiti žalbe koje se odnose na to da ova snimanja navodno nijesu dostupna mjesecima.

Popović je rekla da se na Poliklinici, u okviru Gastroenterološke ambulante, kolonoskopija i gastroskopija rade u dvije smjene, i to od osam do 14 sati i od 15 do 20 sati.

"Dnevno, u prosjeku možemo da uradimo 20 gastroskopija i još deset kolonoskopija", kazala je Popović.

Ona je napomenula da ipak, zbog toga što zakazani pacijenti ne dođu, ljekari gube vrijeme jer svakako moraju biti na poslu, a ostali pacijenti su prinuđeni da čekaju.

"Ova snimanja nije moguće raditi momentalno s obzirom na proces pripreme koji im prethodi i PCR testiranje na koronavirus", objasnila Popović.

Kako je rekla, pregledi se zakazuju samo preko izabranih ljekara, a otkazivanje mogu da jave ili svom izabranom ljekaru ili pozivom na broj 020 412 495.

"U isto vrijeme, molimo pacijente da kod svojih izabranih ljekara ažuriraju brojeve telefona jer nam se često dešava da su u kartonima navedeni pogrešni ili nepostojeći kontakt telefoni", zaključila je Popović.

Bonus video: