Uručeni ključevi stanova prosvjetnim radnicima u Danilovgradu

Šehović je rekao da prosvjetni radnici njeguju ono najbolje u svakom od nas
1 komentar(a)
stanovi, Danilovgrad, Foto: Gov.me/B.Ćupić
stanovi, Danilovgrad, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Ažurirano: 22.11.2017. 14:29h

Dijelu prosvjetnih radnika Danilovgrada danas su uručeni ključevi stanova u okviru zgrade Stambene zadruge “Solidarno”. Najavljeno je da će do kraja godine dodijeliti još 108 ključeva za stanove u Donjoj Gorici.

Na svečanosti u Danilovgradu prosvjetnim radnicima obratili su se ministar prosvjete dr Damir Šehović, predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović, direktor Stambene zadruge „Solidarno“ Zoran Stanišić i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević.

Šehović je rekao da prosvjetni radnici njeguju ono najbolje u svakom od nas i da pojedinac iz kojeg je obrazovni sistem iznjedrio pune potencijale predstavlja nemjerljivo bogatstvo za društvo.

“Zbog misije koju vrše, prosvjetni radnici zaslužuju ugled i poštovanje svih u društvu, a na nama koji vodimo obrazovni sistem i na onima koji upravljaju društvenim procesima u Crnoj Gori je da stvorimo pretpostavke za afirmaciju njihovog položaja, statusa i ugleda koji im pripada. Znamo da se preko noći problemi svih 12.000 prosvjetnih radnika ne mogu riješiti, ali isto tako znamo da svakim svojim činom moramo da doprinesemo njihovom prevazilaženju”, rekao je ministar.

On je čestitao useljenje i naglasio da realizacija ovakvih projekata čini još opravdanijom odluku Vlade da u naredne tri godine izdvoji 1.8 miliona eura za stambene potrebe zaposlenih u posvjeti, što je 450.000 eura više nego do sada. On je podsjetio da su nedavno u Herceg Novom uručena 34 ključa za prosvjetne radnike i najavio da će do kraja godine biti završena zgrada u Donjoj Gorici sa 108 stanova.

Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović je izrazio zadovoljstvo zbog povoda okupljanja. On je istakao važnost saradnje lokalne uprave, Ministarstva prosvjete, Sindikata prosvjete i SZ “Solidarno” na realizaciji ovog projekta. Naglašavajući da je lokalna uprava Danilovgrada prepoznala važnost ulaganja u obrazovni sistem, on je rekao da je Opština do sada opredijelila preko 280.000 eura za stipendije, a ove godine stipendira 39 studenata. Ulaganje u obrazovni sistem, prema njegovim riječima, je najvažnija investicija.

Predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević je ocijenio da je u poboljšanju položaja prosvjetnih radnika, rješavanje pitanja stanovanja jedno od najvažnijih i da je poslednjih godina, uz dobru saradnju socijalnih partnera, urađeno dosta. On je istakao da je nagrađivanje i afirmisanje prosvjetnih radnika prioritet i da će Sindikat nastaviti da se bori za vraćanje ugleda i dostojanstva zaposlenih u prosvjeti.

Direktor Stambene zadruge „Solidarno“ Zoran Stanišić je rekao da su ovim projektom zadovoljene potrebe dijela prosvjetnih radnika i zadrugara opštine Danilovgrad koji na slobodnom tržištu nijesu mogli da riješe svoje stambeno pitanje. On je konstatovao da su svi partneri odgovorili zadatku i najavio da pored dodjele ključeva stanova u Podgorici, SZ “Solidarno” radi i na rješavanju stabenih pitanja prosvjetnih radnika u Kotoru i u Rožajama. U Danilovgradu su dodijeljene ukupno 22 stambene jedinice.

Bonus video: