Đaci OŠ "Vladimir Nazor" nastavu bi mogli pohađati u kasarni Masline ili u školama "Savo Pejanović" i "Marko Miljanov"

Predstavnici roditelja su iznijeli zahtjev da sva djeca idu u jednu školu i da se ne razdvajaju.

3230 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Učenici OŠ "Vladimir Nazor" u Podgorici do izgradnje nove škole nastavu bi mogli pohađati u kasarni Masline ili u školama "Savo Pejanović" i "Marko Miljanov".

Procijenjeno je da OŠ "Vladimir Nazor" nije bezbjedna za dalje funkcionisanje zbog nestabilnosti objekta.

Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, danas su održali sastanak sa roditeljima OŠ "Vladimir Nazor".

Direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje, Slavica Ilinčić kazala je da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta omogućilo sredstva za izgradnju nove škole, te da je bezbjednost učenika ključni prioritet i da, u međuvremenu, treba pronaći alternativna rješenja za bezbjedno organizovanje dalje nastave.

Predložena je mogućnost da se organizovanje nastave za učenike prvih pet razreda OŠ Vladimir Nazor održava u OŠ "Savo Pejanović" dok bi se nastava za šesti, sedmi, osmi i deveti razred organizovala u OŠ "Marko Miljanov".

Predstavnici roditelja su iznijeli zahtjev da sva djeca idu u jednu školu i da se ne razdvajaju.

Kao mogući objekat organizovanja nastave, razmatrana je kasarna u Maslinama koju roditelji učenika vide kao prihvatljivo i moguće prelazno rješenje.

"Predstavnici Ministarstva, koji su apostrofirali otvorenost nadležnog resora za saradnju, i roditelja učenika su se saglasili da je obostrani interes pronalazak najboljeg mogućeg rješenja za dobrobit djece, i da tekuću poteškoću treba blagovremeno rješavati", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Bonus video: