Injac: Savezništvo u oblasti odbrane osnov za unapređenje bilateralnih odnosa

Rajnke je istakla zadovoljstvo povodom aktuelne bilateralne saradnje u domenu odbrane, kao i doprinosa Crne Gore u okvirima međunarodnih misija i spremnost SAD da nastave da podržavaju dalji razvoj odbrambenih kapaciteta Ministarstva i VCG

4441 pregleda 1 komentar(a)
Injac se sastala sa Rajzing Rajnke i vojnim atašeima, Foto: Ministarstvo odbrane
Injac se sastala sa Rajzing Rajnke i vojnim atašeima, Foto: Ministarstvo odbrane

Prijateljstvo i strateško savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u oblasti odbrane snažan je osnov za dalje unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa, poručila je ministarska odbrane Olivera Injac.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbarne, Injac se sastala sa ambasadorkom SAD-a Džudi Rajzing Rajnke, gdje je naglasila kvalitetni dinamiku razvoja odnosa Crne Gore i SAD u oblasti odbrane.

Injac je zahvalila Rajnke na sveukupnoj podršci sprovođenja reformi u okviru razvoja crnogorskog odbrambenog sistema.

Ona je naglasila da će Ministarstvo nastaviti da ulaže značajne napore u domenima modernizacije i pospješivanja interoperabilnosti Vojske Crne Gore (VCG) u cilju kontinuiranog doprinosa sistemu kolektivne bezbjednosti, uz adekvatnu edukaciju kadra i jačanje demokratskih principa.

Rajnke je istakla zadovoljstvo povodom aktuelne bilateralne saradnje u domenu odbrane, kao i doprinosa Crne Gore u okvirima međunarodnih misija i spremnost SAD da nastave da podržavaju dalji razvoj odbrambenih kapaciteta Ministarstva i VCG.

Iz Ministarstva su naveli da su sastanku prisustvovali i odlazeći i budući izaslanici odbrane SAD, Robert Peri i Alan Griskevic.

Peri je zahvalio na kvalitetnoj bilateralnoj saradnji i apostrofirao značajan i konstantan napredak Crne Gore na polju evroatlantskih integracija.

“Crna Gora predstavlja kredibilnog i kvalitetnog saveznika kako SAD, tako i Alijansi, uz konstruktivan doprinos regionalnoj stabilnosti”, rekao je peri.

Griskevic je iskazao spremnost da tokom svog mandata posvećeno radi na daljem unapređenju saradnje u oblasti odbrane, kao i na njegovanju prijateljskog i partnerskog odnosa Crne Gore i SAD-a.

Bonus video: