Opština Ulcinj ostala bez još 80.000 eura

Zbog prinudnih naplata, kao i na blokade i plaćanje računa i faktura za ranije realizovane investicije, za više od tri godine mandata aktuelne vlasti Opština Ulcinj je izdvojila oko 12 miliona eura - dva godišnja budžeta

28289 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Boris Pejovic
Foto: Boris Pejovic

Sa računa Opštine Ulcinj krajem prošle sedmice prinudno je naplaćeno oko 80 hiljada eura, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Prema istim saznanjima, naplata je stigla nakon pravosnažne presude u korist jedne ulcinjske familije za izgubljenu dobit zbog nedodijeljene lokacije za privremeni objekat.

Pomoćnik sekretara za budžet i finansije Fuad Bajri u kratkom telefonskom razgovoru, tu informaciju nije potvrdio, ali ni demantovao. Nakon što je saznao s kim razgovara, kratko je kazao “da je on tu samo pomoćnik“i prekinuo vezu. Njegov pretpostavljeni Sead Osmanović, koji je i predsjednik Opštinskog odbora DPS, odbija komunikaciju sa “Vijestima” već nekoliko godina, kada je pokušao da iz budžeta Opštine plati koktel Đukanovićeve partije u Vladimiru a naš list to objavio.

To nije prvi put da Ulcinj lako gubi sporove i novac - za više od tri godine mandata aktuelne vlasti, Opština Ulcinj je na blokade i plaćanje računa i faktura za ranije realizovane investicije izdvojila oko 12 miliona eura, koliko iznose dva godišnja budžeta najsiromašnijeg primorskog grada, u kojem su prosječne zarade među najnižim u državi.

Bivši predsjednik Opštine Ljoro Nrekić kazao je tada da pravni zastupnici iz Sekretarijata za zaštitu imovine ne rade svoj posao kako bi trebalo.

Nova prinudna naplata stigla je i u vrijeme kada javna preduzeća čiji je osnivač Opština grcaju u dugovima, dok se radnicima u tim preduzećima, u prosjeku duguje više od 10 zarada.

Račun Opštine Ulcinj je na isti iznos bio blokiran i početkom marta. Blokada je tada stigla je od starog povjerioca, Poreske uprave, koja je račun najjužnije opštine, zbog duga od 300 hiljada eura, blokirala i početkom decembra prošle godine.

Ulcinj je kratko bio je blokiran i u aprilu prošle godine zbog duga od 120 hiljada eura na osnovu pravosnažne sudske presude, takođe u korist jedne ulcinjske porodice zbog neekspropisanog zemljišta iza zgrade Opštine 1982, radi izgradnje puta prema bivšem hotelu “Galeb”.

Skoro cijelu drugu polovinu 2019. Ulcinj je bio u blokadi zbog duga od šest miliona eura prema budvanskoj firmi “Rekreaturs”, koja posluje u okviru “Atlas grupe“ odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

Blokada je uslijedila nakon pravosnažne sudske presude za srušene objekte u naselju K1 na Velikoj plaži prije 35 godina.

Bonus video: