Održana radionica za trenere Programa obrazovanja za sticanje ključnih vještina komunikacija s javnošću

„Vladi su potrebni profesionalci u komunikacijama kako bi razvili dugoročne javne komunikacione kampanje, kao i portparole koji imaju direktan dodir sa javnošću i medijima, nebitno da li pokrivaju komunikacionu temu dana, ili rješavaju komunikacionu kriznu situaciju", kazala je Medoks

2652 pregleda 1 komentar(a)
Sa radionice, Foto: Uprava za kadrove
Sa radionice, Foto: Uprava za kadrove

Uprava za kadrove, uz podršku Službe za komunikacije Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, organizovala je dvodnevnu radionicu namijenjenu trenerima koji će realizovati Program obrazovanja za sticanje ključnih vještina komunikacija s javnošću u javnom sektoru. Predavači na radionici bili su eksperti za komunikacije iz Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, Asana Greenstreet i Amena Al Nakib, i Radoje Cerović, stručnjak iz oblasti komunikacija.

„Vladi su potrebni profesionalci u komunikacijama kako bi razvili dugoročne javne komunikacione kampanje, kao i portparole koji imaju direktan dodir sa javnošću i medijima, nebitno da li pokrivaju komunikacionu temu dana, ili rješavaju komunikacionu kriznu situaciju. Vaša uloga kao trenera će biti da ojačate sposobnosti svakog vladinog službenika zaduženog za medije“, kazala je, otvarajući radionicu, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks.

Kako je istakla, vladini službenici zaduženi za medije moraće da razviju jasne poruke za Vladu koje će pomoći građanima da razumiju njen rad.

„Oni će takođe ojačati reputaciju Crne Gore i na međunarodnom planu, osiguravajući da je Crna Gora prepoznata kao bezbjedno i interesantno mjesto koje treba posjetiti i gdje treba započeti novi posao. Dobre vladine komunikacije su faktor koje doprinose društvenoj i ekonomskoj stabilnosti“, poručila je Medoks.

Karen Medoks
foto: Uprava za kadrove

Jovana Nišavić, v.d. dirktorice Uprave za kadrove, kazala je da su budući treneri programa čija realizacija treba da počne na jesen, eksperti iz državne uprave, privatnog sektora, akademske zajednice, medija.

„Svi oni su prošli jedan vrlo kompleksan proces selekcije i sigurna sam da će odgovoriti izazovu i na nabolji način iznijeti program. Akreditovan je sa ciljem da se sinhronizuju komunikacione aktivnosti na nivou Vlade i omogući set znanja i vještina koji će poboljšati kako komunikaciju s javnošću, tako i internu komunikaciju unutar javne uprave“, kazala je Nišavić.

Prema njenim riječima želja im je da jednog dana potvrda o stečenoj ključnoj vještini bude uslov za obavljanje poslova PR menadžera i savjetnika za odnose sa javnostima.

„Polaznici obuka koje će izvoditi izabrani predavači, u prvom krugu PR-ovi, a kasnije svi oni koji komuniciraju sa javnošću, po završetku programa i položenog ispita stiču ključnu vještinu komunikacije s javnošću u javnom sektoru“, kazala je Nišavić.

Bonus video: