Roditelji đaka na protestu ispred osnovne škole "Vladimir Nazor" u Maslinama

Direktorica škole Ljiljana Krivokapić je istakla da čekaju poziv iz Ministarstva kako bi razgovarali o daljim koracima i kako će biti organizovana nastava za oko 1.200 đaka te ustanove

14721 pregleda 15 komentar(a)
Okupljeni na protestu ispred osnovne škole "Vladimir Nazor", Foto: Savo Prelević
Okupljeni na protestu ispred osnovne škole "Vladimir Nazor", Foto: Savo Prelević

Veliki broj roditelja đaka koji pohađaju osnovnu školu "Vladimir Nazor" u Maslinama u Podgorici, okupio se na protestu ispred te ustanove.

Roditelji đaka traže da im se omogući pohađanje nastave u kasarni u Maslinama, a ne kako su predvidjeli iz Ministarstva u dvije škole u gradu.

Direktorica škole Ljiljana Krivokapić je istakla da čekaju poziv iz Ministarstva kako bi razgovarali o daljim koracima i kako će biti organizovana nastava za oko 1.200 đaka te ustanove.

Krivokapić
Krivokapićfoto: Savo Prelević

Ona je istakla da ustanova nema drugačije informacije od roditelja i ništa više od toga.

Predstavnica Ministarstva prosvjete Slavica Ilinčić ponovila je stav toga resora Vlade da nastavu treba organizovati u dvije predložene škole, a zbog čega roditelji su izrazili revolt.

Ilinčić
Ilinčićfoto: Savo Prelević

Potpredsjednik Savjeta roditelja škole Momo Milošević je istakao da roditelji nemaju informaciju u kakvom stanju je paviljon u kasarni u Maslinama, ali da je neki okvirni stav da čekaju do prvog jula informacije od nadležnog Ministarstva o njihovom planovima.

On je istakao da je roditeljima neizvodljivo da djecu šalju u škole u gradu, ali da su spremni da se strpe godinu dana da djeca idu u kasarnu u Maslinama, a da za to vrijeme počne izgradnja nove zgrade škole u Maslinama.

Bonus video: