Međunarodni dan javne uprave

Abazović: U najtežim vremenima mi smo najbolji

Nagrada uručena Dijani Mišković, medicinskoj radnici sa Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Crne Gore, za poseban doprinos tokom pandemije koronavirusa

6992 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Veliko hvala svim zaposlenima u javnoj upravi za sav doprinos koji su dali u godini koja je bila izuzetno teška, kada smo se suočili sa velikim izazovima izazvanim pandemijom“, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na otvaranju svečanosti povodom Međunarodnog dana javne uprave, na kojoj su dodijeljene nagrade najboljim službenicima u ministarstvima.

Abazović je istakao da je najmanje što Vlada u ovim trenucima može da učini za njih je da kaže "hvala", ne samo dobitnicima današnjih nagrada, već i svim zaposlenim u javnoj upravi.

"U najtežim vremenima mi smo najbolji. Treba da učimo kako da budemo najbolji i u lakšim vremenima. Vjerujem da ćete svi dati doprinos ukupnoj transformaciji Crne Gore. Od vas zavisi koliko ćemo se brzo kretati prema Evropskoj uniji, koliko ćemo brzo ispunjavati standarde i koliko ćemo brzo uhvatiti kopču sa savremenim svijetom", rekao je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je naznačio da mu je izuzetno značajno iskazati ogromnu zahvalnost našim medicinskim radnicima koji su uložili nadčovječanske napore kako bi Crna Gora izborila sa pandemijom.

On se zahvalio svima koji su radili u Upravi policije, Vojsci Crne Gore, bezbjednosnom sektoru i svim drugim sektorima koji su bili pogođeni, a naročito zdravstvu i školstvu.

"Vjerujem da su teška vremena iza nas. Sad treba da preuzmemo zadatke koji nijesu lagani, a to je da se transformišemo i da budemo bolji. Meni je velika čast i zadovoljstvo da vam čestitam Međunarodni dan javne uprave. Za mene ste svi dobitnici nagrada", kazao je Abazović.

On je uručio nagradu Dijani Mišković, medicinskoj radnici sa Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Crne Gore, za poseban doprinos tokom pandemije koronavirusa.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, u saradnji sa kancelarijom UNDP-ja u Podgorici i Upravom za kadrove, obilježilo je u vili Gorica Međunarodni dan javne uprave i nagradilo najbolje službenike u ministarstvima za najveći doprinos digitalizaciji i razvoju eUprave, transparentnosti javne uprave, najinovativnijih projekat u oblasti pružanja usluga i posebnom doprinosu tokom pandemije koronavirusa, a ove godine za doprinos tokom pandemije koronavirusa.

Preporučujemo za Vas