Zaključivanje polise graničnog osiguranja više nije potrebno

Građani Crne Gore na teritoriji Kosova će moći da saobraćaju sa zelenim kartonom

"Velika stvar za predstojeću turističku sezonu", naveo je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović

10833 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Ilustracij, Foto: Vlada Crne Gore
Ilustracij, Foto: Vlada Crne Gore

Zaključivanje polise graničnog osiguranja pri ulasku u Crnu i Kosovo više nije potrebno.

Kako je na Tviteru napisao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, crnogorski građani će sada na teritoriji Kosova moći saobraćati sa zelenim kartonom.

"Velika stvar za predstojeću turističku sezonu", napisao je Abazović.

Sve što je u cilju pojednostavljenja života građana, interes je Crne Gore i svih drugih država regiona, kazao je potpredsjednik Vlade nakon potpisivanja Sporazuma o međuosobnom priznavanju isprava o osiguranju autoodgovornosti motornih vozila između Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore i Biroa osiguranja Republike Kosovo.

Prilikom obraćanja javnosti, zajedno sa potpredsjednicom Vlade Kosova Emilijom Redžepi, Abazović je naveo da je ovo velika stvar za građane koji putuju iz Crne Gore u Kosovo i obratno, jer se radi o inicijativi koja postoji dvadeset godina. Vicepremijer je iskazao zahvalnost Biroima osiguranja dvije države na promtnom djelovanju i kazao da su nove vlade dvije države pokazale dobru volju da se ovo odradi.

"Cilj je bio da ovo uradimo prije turističke sezone zbog velike fluktuacije građana u toku sezone. Jedna lijepa i pozitivna stvar. Nakon današnje najave ukidanja rominga i ukidanuli smo plaćanje osigiranja između Crne Gore i Republike Kosovo", zaključio je Abazović, kako je saopšteno iz Vlade..

Sporazum koji su potpisali Boris Šaban, predsjednik Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore i Sami Mazreku, Biroa osiguranja Republike Kosovo, podrazumijeva da je vozilima sa registarskim oznakama Republike Kosovo omogućeno da na teritoriji Crne Gore saobraćaju sa ,,Kosovo plus" polisama, dok je vozilima sa crnogorskim registarskim oznakama omogućeno da na teritoriji Republike Kosovo saobraćaju sa zelenim kartonom. Nakon potpisanog Sporazuma više neće biti potrebno zaključivati polise graničnog osigiranja pri u ulasku u obje zemlje.

Preporučujemo za Vas